Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2376 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

vyčištění typů čar zavlečených z dgn

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Sikky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.říj.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
různé
Stav: Offline
Bodů: 33
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sikky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: vyčištění typů čar zavlečených z dgn
    Zasláno: 24.lis.2017 v 11:23
Když obdržím dgn s průběhem sítí od e.onu a importuji jej do aktuálního výkresu, objeví se mi v něm několik desítek až stovek typů čar Elektro-implicitní$0-1.23456 ..., Plyn-implicitní... apod.
Někdy se tyto čáry do výkresu dostanou i odjinud

Příkaz PURGE vyčistí několik čar,ale zbytek ve výkresu zůstane.
Další PURGE opět vyčistí několik čar, takže když příkaz dostatečně dlouho opakuji, nežádoucích typů čar se zbavím, ovšem je to časově náročné. 

Určitě existuje i nějaké jednodušší řešení, zde ve fóru jsem našel, že existoval hotfix, ale jen pro verze 2012 a 2013. J

Jednou jsem někde našel nějaký návod, který mne zbavil těchto čar během kráké chvíle, ale návod nemohu již znovu nalézt.

Existuje nějaké jednoduché řešení?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2017 v 11:30
Různé metody čištění shrnuje příbuzný tip 9329.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Sikky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.říj.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
různé
Stav: Offline
Bodů: 33
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sikky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2017 v 11:35
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Různé metody čištění shrnuje příbuzný tip 9329.
Který ale vidí jen vaši zákazníci. :-(

Zpět nahoru
mark Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 18.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Mechanical AutoCAD 2016, Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 150
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mark Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2017 v 13:43

Nevím jestli to pomůže. Můžete použít ČISTI vyskočí dialogové okno, ale dá se také použít -ČISTI místo okna je spousta možností na příkazové řádce.

Zpět nahoru
honzic Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace honzic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2017 v 14:42
Koukněte sem do tohoto vlákna http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=24041&KW=&PID=105051&title=autocad-2012-velka-velikost-dwg-v-megabytech#105051 já jsem si na to udělal lisp cisteni_vykresu.lsp, stahněte si ho spustte příkazem cv.
Zpět nahoru
Sikky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 30.říj.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
různé
Stav: Offline
Bodů: 33
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sikky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2017 v 15:32
Děkuji, to je přesně ono.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2018, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2017 v 08:48
Pokud máte AutoCAD (LT) 2014 a novější, tak tam už to lze udělat přímo.
Protože máme jen LT verze, tak nemůžeme používat Autolistp, tak mám na to alespoň makro.
^C^C_-purge g * n ^C^C_purge
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9329:VIPSnadné odstranění pozůstatků typů čar vnesených z DGN.
Tip 10315:Nefunkční kopírování objektů a nárůst velikosti výkresu.
Tip 4454:Vyčištění rodiny Revitu.
Tip 8459:Atypické komplexní čáry AutoCADu z RSC souborů Microstation.
Tip 5458:Jak vytvořit komplexní typ čáry typu koleje či hranice?
Tip 5967:Řádková verze příkazu -MAPIMPORT nenabízí formát DGN.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.