Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5240 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nefunkční HELP a

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Stav: Offline
Bodů: 474
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nefunkční HELP a
    Zasláno: 30.lis.2017 v 00:21
Právě jsem zjistil, že mi nefunguje příkaz _HELP / RADA / F1.
Chtěl jsem si zjistit více informací o příkazu SKUPINA, který se oproti včerejšku začal chovat jinak (ještě včera se skupina entit sloučená do skupiny chovala jako celek pro posouvání apod., nyní se jednotlivé entity posouvají samostatně, přestože z entit vytvořená skupina existuje).
Ovšem po zadání _HELP nebo RADA nebo stisku F1 se nestane vůbec nic. Ani se neobjeví nějaké hlášení o chybě.
Prosím o radu.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1135
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 07:10
S helpem vám nepomohu, se skupinou ano:
rychlá kombinace kláves na prepínání skupina ano-ne je Ctrl-Shift-A.
 
Jinak vybírání rídí promenná PICKSTYLE:

Hodnota

Popis

0

Nevybírají se skupiny ani asociativní šrafy

1

Jméno skupiny

2

Hranice asociativního šrafování

3

Výběr skupin a asociativního šrafování

 
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 09:56
Autodesk tento přepínač asi považuje za nejdůležitější v autocadu, páč jako jediný se dostal přímo do hlavního ribboru. 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1045/autocad-2018-high-resolution-4k.png


Na druhou stranu česká pobočka toto asi nesdílí, pač už léta uvádí naprosto nesmyslný český překlad nápovědy pro PICKSTYLE 1 - Jméno skupiny (z anglického Group Selection).
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Stav: Offline
Bodů: 474
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 10:17
HELP jsem nakonec spustil "ručně" otevřením souboru index.html v HELP adresáři a pak jsem se tedy dopátral i vyřešení toho problému se skupinou. Asi se mi povedlo nechtě stisknout Ctrl-Shift-A. Už jsem si i dal na plochu panel Skupiny, který jsem dříve nevyužíval.
Ale i tak díky za radu.

Ovšem co s tou nemožností spustit HELP přímo z ACAD tedy nevím. Cestu mám přes HELPPREFIX nastavenu správně.
Měl jsem na PC problém s novým Firefoxem, tak mě napadá jen to, že by se nějak "narušila" vazba ACAD<->prohlížeč.


Upravil koutnak - 30.lis.2017 v 10:22
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 11:44
Pokud je Firefox nastaven jako výchozí (asociativní s HTML), mohlo by to způsobovat problémy. Můžete také zkusit stáhnout lokální nápovědu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Stav: Offline
Bodů: 474
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace koutnak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 12:01
Lokální nápovědu nainstalovanou mám. Několikrát jsem i odinstaloval a zase nainstaloval, doufaje, že se "to chytí". Nechytlo.
Firefox mám jako výchozí prohlížeč už dlouhé roky a vždy vše fungovalo. Ale poslední verze FF57 byla na mém PC zcela nepoužitelná (dlouhé prodlevy po jakékoliv činnosti), takže jsem ji chtěl nahradit předchozí verzí FF56. Ale po jejím nainstalování se vždy brzy vnutila ta nová verze FF57. Ve snaze se zbavit té samovolné aktualizaci FF56->57 jsem mazal i zmínky o FF v registrech, a zřejmě jsem vymazal i něco co jsem vymazat neměl :-(.
No nic, pokud se nenajde řešení, budu v případě potřeby HELP spouštět ručně otevřením index.html v HELP adresáři. Je to funkční a nepotřebuju to až tak často.

PS: Pro ty, co se obdobně jako já trápí s problémem vrátit se z FF57 na FF56: nechte si nainstalovat FF57, tam zakažte automatické aktualizace a pak přeinstalujte verzí FF56. Pak už se vám FF57 nebude sama v rámci automatických aktualizací vnucovat. Vyzkoušeno, takto to funguje. Pokud nejprve nainstalujete FF56 a teprve tam zakážete automatické aktualizace, nebude to fungovat, FF57 budete mít brzy zpět. Alespoň pod Win10 to tak funguje.
Radim Koutňák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11733:VIPČeská nápověda pro český Revit LT (CZ Help).
Tip 8216:VIPWeb přístupy mířící z Autodesk produktů - https, proxy, atd. (pro ID, Help, Live Maps, licence, Autodesk 360...)
Tip 6796:VIPObnovení chybějících příkazů AutoCADu v ADT/Architecture.
Tip 6125:VIPPřestala fungovat funkce Kukátko ve VisualLISP editoru (VLIDE).
Tip 5753:VIPModul FEM/MKP nefunguje po instalaci Inventoru Professional 2008.
Tip 7239:VIPNefungující Shift operace v Civil3D a Map3D?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.