Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2418 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

RAM pre INV

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 812
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: RAM pre INV
    Zasláno: 30.lis.2017 v 14:21
Pekný deň,
pozeral som odporúčanú veľkosť RAM pre INV 2018. Je to riadna pálka...
Chcem kupovať novú stanicu desktop a asi aj notasa...
Nerobím síce v 2018ke, ale perspektívne ma to asi čaká.
Otázka teda pre tých, ktorý s 2018kou robia. Koľko RAM do toho dať? Stačí aj 16?
Vďaka

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 14:40
Záleží na velikosti zpracovávaných sestav - pro střední sestavy s pár set součástmi může 16GB ještě stačit, pro větší sestavy a simulace bude potřeba více.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 15:13
Jak hovoří pan Michl  16 je na normálí sestavy. Já dělal s cca 22 000 dílci na notebooku kde jsemměl  jen 8GB a musim  říct že to bylo za trest. Teď mám už 32GB a už nemám moc pauz na kafe:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 812
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 18:24
Původně odeslal(a) maiklss maiklss napsal(a):

Jak hovoří pan Michl  16 je na normálí sestavy. Já dělal s cca 22 000 dílci na notebooku kde jsemměl  jen 8GB a musim  říct že to bylo za trest. Teď mám už 32GB a už nemám moc pauz na kafe:)


A hovoríte o INV 2018?
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 18:35
JJ INVENTOR 2018 
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 812
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2017 v 23:29
Hm...keď pozerám na ceny desktop staníc HP, tak ma normálne prechádza chuť niečo riešiť...asi to skončí pri nejakom ZBooku so 16 alebo 32GB RAM, i7, 500GB SSD disk a nejaka quadro grafika...Nie som si istý že tie Xeony sú naozaj tak potrebné...dakedy som robil v robote na HP stanici XW 6400 kde bo Xeon, a bolo to rovnako výkonné ako skladačka ktorú som mal doma...aj stabilné...
Aj teraz robím už len na mobilnej stanici EliteBook s i5, 8GB RAM a Quadro FX880M a celkom sa dá...spontánne som opustil desktop a robím už len na noťasi...
Pred mesiacom som v ňom síce musel meniť ventilátor a aj HDD, lebo mi úplne odišli profily systém sa už nedal rozchodiť, tak som tam už dal SSD. Má to 8,5roka, tak si hovorím že asi treba upgradovať...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2017 v 08:27
Pokud tamneděláte nic náročného tak mě běži inventor i na  https://www.czc.cz/dell-inspiron-15-gaming-7567-cerna_5/205172/produkt ; s 32GB RAM a nemůžu si  stěžovat. Vím není to  nic extra ale na normální setavy tak 3 roky stačí
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 180
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2017 v 10:09
Zdravím jenom s poznámkou, aby to téma nebylo o tom, kdo má jaký sporťák a kolik mu to jede.

Pan Michl dal rozumnou odpověď a já doplním, že vedle RAM pro Inventor (16+), záleží k posouzení ještě nejen na grafice ale i na struktuře PC/NTB:

- hdd pro systém a hdd pro data ( to je rozdíl! + SSD)
- výpočetní schopnosti procesoru a obsluha chipsetem -pro simulace a velké sestavy (pohybuji li se tam opravdu)
- instalace a konfigurace OS a běžící aplikace
- připojená USB zařízení, tj. opravdu pro správné ovladače! - člověk by se divil jak nesprávný nebo chybějící ovladač PC zpomalí
- RAM odpovídající práci, tedy tolik, aby na sebe byla schopná převzít maximum toku dat a nezatěžovat navíc HDD (kolik Inventor využije?)
- Procesor (co inventor umí obsloužit?)

Odpověď na RAM je ale jednoduchá, čím více, tím lépe. Není to ale jediná spásná cesta k výkonu.

S efektem na celkový výkon PC/NTB je to pak mnohem složitější.

A obecně, nezavrhujme stolní PC (WS). Srovnatelná konfigurace na stolním PC šlape mnohem lépe protože se jí ve větším prostoru také lépe dýchá.
(Jako příklad - neznačkový stolní PC i5/16GBRAM šlape stejně ne li lépe oproti NTB (značkový) i7/24GB RAM - třeba posun importovaného náčrtu o 150000 rozměrech - to je nejenom na kafe...)

Pracovní stanice (WS), značkové, to ale většinou dobře řeší komplexně pro danou požadovanou úroneň .....

A pak, dobrou odpověď o potřebách a využití dává OS sledování výkonu/prostředků, jak se jednotlivé součásti využívají. Já bych začal zde.

Jan Binder
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 812
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2017 v 11:46
No veď...máte samozrejme pravdu...Ale človek čo kupuje stanicu raz za 8-10 rokov a nevenuje sa hardware, nemá šancu sa sám správne rozhodnúť...Preto neuvažujem nad herným počitačom ale pracovnou stanicou. A keď pozerám na tie ceny, výkon, užitkové vlastnosti, tak mi to vychádza ne nejaký Z Book od HP...No a cenu viem ovplyvniť hlavne asi veľkosťou RAM, prípadne grafikou...SSD disk je samozrejme nutnosť...a najlepšie dva, ak to krabica dovolí...Teda zatiaľ uvažujem v tomto duchu...pripomínam že som len užívateľ, HW sa nevenujem...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 180
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.pro.2017 v 11:56
Samozřejmě souhlas, WS HP/DELL i jako NTB to řeší. Je to otázka ceny a když je prodej proveden dobrým CAD odborníkem, není co řešit - jen zaplatit. (Ne ale víc než je zapotřebí ...)
2nd HDD umí většinou všechny WS NTB, v nejhorším záměnou za DVD.
(To jsou jen zkušenosti uživatele ...)
Jan Binder
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.