Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2365 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Parametrické závislosti 3D

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kgrygar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 28.úno.2013
Lokalita: Germany
Používám:
AutoCAD Mechanical 2017 x64, Advance Steel 2017
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kgrygar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Parametrické závislosti 3D
    Zasláno: 06.pro.2017 v 09:51
Dobrý den,
 
lze používat parametrické závislosti / kótování z 2D režimu Autocadu i v jeho 3D režimu? Nenašel jsem k tomuto bohužel nikde napovědu nebo jakoukoli informaci. 
kgrygar
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2017 v 10:05
Jen omezeně - můžete mít 3D prvky s 2D závislostmi, ale nemůžete používat "3D parametry".
 
Podstatně širší možnosti parametrizace nabízí např. Autodesk Inventor, Revit nebo Fusion 360.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
kgrygar Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 28.úno.2013
Lokalita: Germany
Používám:
AutoCAD Mechanical 2017 x64, Advance Steel 2017
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kgrygar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2017 v 10:12
To znamená, že např. 2 geometrické objekty vytvořené ve dvou různých rovinách nelze parametricky propojit?
kgrygar
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.pro.2017 v 11:03
V AutoCADu ne (kromě speciálních případů), v těch ostatních aplikacích Autodesku ano.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4655:VIPČasově závislé zobrazení mapových dat.
Tip 9851:Jak převést 3D CAD těleso na parametrickou BIM rodinu Revitu?
Tip 674:Jak přidat parametrické prvky do 3D tělesa AutoCADu?
Tip 3025:Mohu v Inventoru 7 uložit soubory pro starší verzi Inventoru?
Tip 11533:Jak načíst 3D modely z Mechanical Desktopu do vyšších verzí Inventoru?
Tip 11096:VIPNepravidelné pole dílů s asociativní aktualizací dle skeletonu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.