Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6552 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak dostat DWG kresbu nad Areu se Schematem

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 750
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak dostat DWG kresbu nad Areu se Schematem
    Zasláno: 15.pro.2017 v 14:12
Dobry den,
ve vykresu situace potrebuju, aby se mi DWG vykres tisknul nad AREOu, kterou jsem si vybarvil zajmove plochy.. Ted mi to funguje tak, ze se na monitoru WG kresba ukazuje nad, schema ma nastaveno na barevny solid... pri tisku (Adobe i na ploter) se ale stane, ze Area vyleze nad DWG...
Ve vlastnostech pohledu, u shematu mam nastaveno Color scheme location na Background.
Lze to nejak udelat? 
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16831
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 14:33
Je to v AutoCADu nebo v Architecture? Jsou tam xrefy nebo kombinace modelového/výkresového prostoru?
 
 
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 750
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 14:48
Dekuji pane Michl, je to ale v Revitu :)... V CADu bych si uz nejak poradil...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3020
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 16:48
Když je to DWG jako link, tak je možnost ho "zvednout" v Z nad půdorys, to nepomůže?
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 750
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 16:59
Je to jako link, dal jsme mu offset a bohuzel... situace je stejna...
Taky jsem zkousel vytvorit rodinu (generic), kam jsem DWG naimportoval. V projektu se to pak chová stejne spatne...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5829
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 17:46
Dobrý podvečer,

zkuste prosím nastavit hodnotu Dolního odsazení u připojeného DWG tak, aby byla vyšší než je rovina řezu v rozsahu pohledu. Pak by to mělo fungovat.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/Revit_DWG.png




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/Revit_DWG_2.png




Upravil PepaR - 15.pro.2017 v 18:33
PepaR
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 750
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 10:25
Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Dobrý podvečer,

zkuste prosím nastavit hodnotu Dolního odsazení u připojeného DWG tak, aby byla vyšší než je rovina řezu v rozsahu pohledu. Pak by to mělo fungovat.


Dekuji ale nepomohlo... vlastne jinak...
ted to zkoumam trochu podrobneji a zjistuji, ze se i revitove Model Lines take tisknou pod areou. Pritom Revitu je to zobrazene korektne
Zasilam prtscreeny:
Nahled v Revitu:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2017_12_19_02.png



Nahled na vytvorene PDF (tiskarnou Adobe PDF)

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2017_12_19_03.png


... takze, asi mam nekde neco blbe nastavene...?
Diky
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3020
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2017 v 14:55
Už se to tu nedávno psalo, zkuste vyhodit to dwg, zda se pohled neumoudří. Pokud ano, tak pak vyčistit to dwg, posunout do 0,0,0 a vše nepotřebné smazat (občas i vše rozbít, pokud jsou tam bloky, které mají počátek někde mimo kresbu).
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 750
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.led.2018 v 09:56
Děkuji za radu/vodítko... vyzkouším až se k tomu opět dostanu... prozatím jsem to vyřešil "na hulvata"... šrafa se vzorem.
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10621:Zobrazení hrany nad rovinou řezu v Revitu.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 4932:Použití vyplněné oblasti Revitu jako překrytí (wipeout masky).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,531 sekund.