Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() Zasláno: 09.kvě.2006 v 08:27 |
Dobrý den,
Kreslil jsem poměrně složitou sestavu v MDT6(2002). Konečná verze má cca 380MB. Potřeboval jsem jí nyní převést do Inventoru 10 Series. Postupoval jsem dle nápovědy, uložil jsem model v nové verzy MDT2006. otevřel INV10 a začal importovat. Vybral jsem parametry importu včetně "použít výchozí konfiguraci MDT". A výsledek byl vždy stejný...Chybové hlášení.... pro převod musí být nainstalovaný MDT. Ten však nainstalovaný je včetně propojení s INV. Prosím o radu nebo tip co je špatně. Díky |
|
Konstruktér, projektant
Inventor 2008 SP2, AutoCAD 2008 SP2, XP Prof. SP2 ZPA Industry a.s. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
Byl na onom PC ten MDT2006 alespoň jednou spuštěn se základním profilem? Máte nainstalovány aktuální Service Packy pro Inventor i MDT?
|
|
![]() |
|
Tomáš ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.říj.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AIS2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 71 |
![]() |
Ano, v základním profilu v MDT2006 jsem zkoušel nakreslit jednoduchou součást (kostka s osazenou dírou) a importovat.
Ale ani pak jsem nebyl úspěšný. Obojí má SP1. Myslíte, že pomůže SP2 a SP3 pro INV? Tuším, že pro MDT2006 je SP1 poslední? Použil bych jiný výměnný formát, ale chci zachovat strom modelu. |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21907 |
![]() |
SP2+SP3 nainstalujte určitě, to je základní krok.
Pro MDT2006 je SP1 poslední (viz přehled patchů 2006) |
|
![]() |
|
![]() |
Dobře udělám aktualizaci Inventoru a vyzkouším to znovu.
Děkuji Vám za radu! |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den p. Michl,
konečně jsem se dostal k těm aktualizacím. Pro Inventor10S SP2 a SP3 bez problémů, ale SP2 pro MDT2006 mě nešel nainstalovat. Prý na počítači není nainstalovaný MDT ![]() Stejný problém jako při importu sestavy .dwg do inventoru. Cyba: Pro převod musí být nainstalován MDT Není problém v tom, že CAD nejsou v Program Files. Nedostatek místa na systémovém disku mě nutí instalovat programy mimo Program files? MDT mi ale jinak normálně chodí.....včetně propojení s INV. Takže už fakt nevím.... Má tady cenu přeinstalace na systémový disk? Díky za radu. |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Na systémový disk to možná nebude nutné, ale reinstalace asi nutná bude - pokud jej nenajde ani patch...
|
|
![]() |
|
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
Dobrý den, pro MDT2006 existují dva druhy SP2, a to: mdt2006_ais10_swl_sp2.exe mdt2006_ais10_unl_sp2.exe Záleží na tom, zda jste použil ten správný. Zkuste nainstalovat ten jiný. |
|
![]() |
|
![]() |
Použil jsem správný, ale po neúspěchu jsem zkoučel i ten jiný...asi ze cviku
![]() Výsledek se rovnal prvnímu. |
|
Konstruktér, projektant
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Patche označené jako "UNL" jsou jen pro produkty z amerického trhu. Podstatnější odlišnost je ve verzi "MDT z AIS" a "MDT z AIP" - tedy Mech.Desktop z Inventoru (obyč) a z Inventoru Professional - ty nejsou vzájemně zaměnitelné!
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,434 sekund.