Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3563 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zavazbení šikmých ploch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Thomas40 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thomas40 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zavazbení šikmých ploch
    Zasláno: 20.pro.2017 v 10:14
Dobrý den,

Hledal jsem v Tipy a triky, ale nic moc jsem nenašel.

1)    Udělal jsem sestavu náhradního dílu, ze čtyř poohýbaných plechů (vždy dva proti sobě jsou zrcadlově stejné) a chtěl bych poradit jestli znáte způsob jak můžu zavazbit tento "složitější" tvar všech dílů k sobě. Aby se mi při pohybu celé sestavy tento díl nerozpadl jako dům z karet. Ono jde asi jen o postup, protože ty vazby nevím jak umístit, když je to poohýbané všemi směry.

Jednoduché tvary když zavazbím, tak drží, ale s tímhle nemám zkušenost takže jsem trochu ztracený a všechno co mě napadlo, různě přes roviny, tak se moc nepovedlo. Pořád to nějak převazbuju a nedrží mi to. Dají se tam přikreslit třeba nějaké konstrukční čáry ke kterým bych to přivazbil, ale potom bych zakázal např viditelnost aby se mi nepromítli do výkresu až ho vytvořím?

2)    Když bych ještě chtěl vytvořit svary, jak jsou na obrázku č.2 tak mi nejde aby svar pokračoval dále po vyhnutém plechu. Dá se to nějak?


Předem děkuji za rady.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81639/129496.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81639/afvas.jpg



Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 10:45
Stačí vazbit na hrany a udělat si pomocne rovny ke kterým se to dá přivazbit.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Thomas40 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thomas40 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 10:53
Ano, to jsem zkoušel, udělal jsem si rovinu od hrany k hraně, ta se mi udělá, ale když dám vazbu hrany k rovině tak se to zase rozhodí a otočí. Asi to holt budu muset zkoušet, dokud se to nějak nepovede.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 11:23
Odpoledne můžu ukázat přes team viewer
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Thomas40 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thomas40 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 11:28
Velice si toho vážím, ale na pracovním PC nelze nic nainstalovat. Ani TeamWiever.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 895
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 11:29
A co takhle udělat to "rozstřelem" z více objemového tělesa (skeletonu). To by měly novější verze zvládnout - pak budete mít rovnou společný počátek a můžete to do sestavy naházet "na pevno" (resp. sestavu vytvořit karta správa-> záložka "rozvržení" tlačítko vytvořit komponenty (ikona sestavy)). Navíc se vám budou snadno dělat zrcadlené díly...

Pokud je to sestava z již hodových dílů (vč výkresů), tak by sejně mělo jít vazbit za základní roviny... (Pokud se s tím dopředu počítalo)
Zpět nahoru
Thomas40 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thomas40 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 12:00
Cheff

Už jen pro budoucí kreslení to vyzkouším. Myšlenka vážně zajímavá.

maiklss

Smazal jsem všechno, začal jsem úplně znovu a povedlo se mi to udělat a přivazbit k rovině, vypadá, že to drží. Nevím proč se mi to minule jak jsem to zkoušel nepovedlo(už jsem toho měl plné zuby), nicméně váš impulz zkusit to znovu přes hrany mi pomohl a teď se mi to povedlo takže děkuji. Je to vyřešeno.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 81639/90x135__3-5027.jpg


Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 200
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 12:22
Dobrý den.
Pro podobné sestavy doporučuju kouknout na tohle video od AdeonCZ - https://www.youtube.com/watch?v=W_OtUp_222g&list=PL49E2EBA571449F35&index=51&t=35s.

Mašek
Zpět nahoru
Thomas40 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.pro.2017
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thomas40 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2017 v 12:32
masa1

Děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7802:VIPUmístění RPC stafáže na šikmou plochu (rampa).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,578 sekund.