Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3641 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Varování

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Varování
    Zasláno: 09.led.2018 v 09:45
Dobrý den, jak napsat řádek kódu v iLogic pokud chci, aby když vyjde hodnota při propočítání s vzorci do mínusu vyskočilo okénko s textem že je hodnota zadaná malá. Nebo aby se tím stopl celý přepočet a upozornil na to že je potřeba v formuláři tuto hodnotu předělat. 
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 472
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 10:11
Principiálně:
 
if (hodnota < 0) then "zobraz hlášku"
 
přesnou syntaxi si bohužel nepamatuju Smile
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1015
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 10:32
Přesná syntaxe je asi takhle
Dim value As Double = 1
If value < 0 Then
 'Hlaska
 MsgBox("Hodnota je mensi nez nula")
 'Konec
 Return
End If
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 10:39
super funguje děkuji. =) 
Na příkaz jak bych zastavil aktualizaci a nebyla by povolena dokud nezmění hodnoty si nevzpomenete? 
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 10:41
If Lange_0501<0 Then MessageBox.Show("hláska", "Error",MessageBoxButtons.OK,MessageBoxIcon.Error)
If Lange_0501<0 Then iLogicForm.ShowGlobal("Values")


já to napsal takto zatím =)
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 10:45
Mohu se zeptat je zde nějaké vlákno na pravidla kde jsou popsána v celku? Hledal jsem ale nemůžu to najít.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1015
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 10:48
To nevím. Když něco programuju, tak si přečtu vstupy, přiřadím k vlastním proměnným, provedu výpočty, ověřím je a potom teprve je zapíšu zpátky. Takže zastavení aktualizací nepotřebuju.
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2018 v 14:39
Mohu ještě přiipojit dotaz? Chtěl bych do toho dle hláškového upozornění přidat hodnotu parametru o který je to v mínus. Aby vlastně věděl uživatel kolik by měl přidat na délce. Nevíte jak na to? 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.