Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 7156 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

problém automatického načítání aplikací

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace alda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: problém automatického načítání aplikací
    Zasláno: 15.led.2018 v 10:59

Zdravím.

Po přechodu na nový Acad (2017-2018) mám problém s automatickým načítáním aplikací umístěných v "aktovce". Aplikace jsou umístěny v nastavené cestě Acadu. Někdy se nahrají, někdy ne.

Např. nejčastěji užívanou aplikaci Flay musím nyní nahrávat ručně s odsouhlasením v jejím dialogovém okně. 

Při ručním "vložení" aplikace do okna Acadu mi píše toto:

Příkaz: (LOAD "C:/Program Files/Autodesk/CAD doplňky/CAD studio/FLAY.VLX")
FLAY command loaded. (C)2016, CAD Studio - www.cadstudio.cz
_____ CAD, PLM, GIS/FM custom application development _____ ; chyba: nesprávný typ argumentu: stringp nil

, ale aplikaci načte a je spustitelná.

Může někdo poradit?

Děkuji.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17329
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2018 v 11:44
Zaktualizujte si FLAY na novější verzi ze sekce Download.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace alda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2018 v 12:37

Mám aktuální verzi 2.0

Některé aplikace při ručním vložení navíc píší:

Nelze vyvolat (command) z *chyba* bez předchozí volání (*push-error-using-command*).
Doporučuje se převést volání příkazu (command) na (command-s) 

, ale na první pohled fungují.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17329
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2018 v 13:03
Ve Flay byly dělané aktualizace pomocných funkcí (online kontroly nových verzí), takže samotná verze aplikace se neměnila, ale právě ty pomocné funkce mohou dělat problémy. FLay.vlx by měl mít 19728 bytů. Nebo zkuste změnit pořadí načítání aplikací.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2018 v 13:30
Taky jsem řešil, že při přechodu z 2012 na 16 se výrazně snížila spolehlivost aktovky.
Přechod na načítání z acaddoc.lsp funkcí (autoload), která utilitu načte až při jejím prvním použití, to řeší naprosto spolehlivě...

Zpět nahoru
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace alda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.led.2018 v 15:09
ACADDOC.lsp jsem už jednou zkoušel, ale bez úspěchu. Budu se do toho muset trochu víc opřít i za cenu rozdrbání zajetých kolejí v Acadu.  
Zpět nahoru
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace alda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2018 v 09:52
Tak závada byla v souboru acad2018.lsp. Po vymazání "příkazu", který tam byl asi z továrny, vše zatím funguje bez problémů.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2018 v 11:05
Původně odeslal(a) alda alda napsal(a):

Tak závada byla v souboru acad2018.lsp. Po vymazání "příkazu", který tam byl asi z továrny, vše zatím funguje bez problémů.

acad<release>.lsp není určen k editaci uživatelem - viz níže uvedená citace nápovědy. Takže buď víte co děláte, nebo to není příklad hodný následování, případně jde o příklad přímo varovný.

Help:
Note: Do not modify the reserved acad<release>.lsp file. Autodesk provides the acad<release>.lsp file, which contains required, release-specific AutoLISP-defined functions. This file is loaded into memory immediately before the acad.lsp file is loaded. <release> represents the release of the AutoCAD-based product; for example, acad2018.lspwould be the file loaded by AutoCAD 2018-based products.
Zpět nahoru
alda Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2007
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace alda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2018 v 11:57
Do souboru jsem začal šťourat kvůli "Nastavbě ST", která to vyžaduje. A tak dlouho jsem kombinoval, až zabralo tohle řešení. Jinak by mě ani nenapadlo něco editovat co tak dokonale vymysleli v Autodesku. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9175:Potvrzování načítání LSP, VLX, DLL, ARX souborů aplikací.
Tip 9760:Inventor - mizí záložka Vaultu.
Tip 584:Problémy s načítáním SHP souborů.
Tip 6326:VIPPořadí načítání souborů ACAD.LSP, ACADDOC.LSP, ACAD20xxDOC.LSP, MENU.MNL a dalších
Tip 6530:Načítání mapy z Google Earth se zasekne na cca 50%.
Tip 8923:Problém načtení CATPart souborů z CATIA V5 R21.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.