Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6737 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna vlastností hladin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
NumenM Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.pro.2013
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2010
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace NumenM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna vlastností hladin
    Zasláno: 18.led.2018 v 00:52
Dobrý den, v AutoCadu pracuji již několik let, nyní jsem se ale setkal vůbec poprvé s tímto problémem:
Ve výkresu 1, do kterého nahrávám jako referenci jiný výkres, změním ve výkresu 1 vlastnosti hladin zdrojového výkresu (xref) (např. barvu všech hladin výkresu na šedivou). Uložím výkres 1, vypnu ho. Když jej opět zapnu, hladiny zdrojového výkresu jsou v původním stavu - tedy mají vlastnosti (např. barvu) stejné jako ve zdrojovém výkresu. Já je ale chci mít šedivé tak jak jsem je uložil. Existuje řešení?
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2019LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2018 v 07:22
dle nápovědy ...
 
Systémová proměnná XREFOVERRIDE ovlivňuje zobrazování i vykreslování a funguje ve spojení se systémovou proměnnou VISRETAIN. Zvažte tyto situace:
  • Chcete-li, aby si hladiny externích referencí uchovaly svá nastavení hladin, doporučuje se nastavit systémové proměnné VISRETAIN a XREFOVERRIDE na hodnotu 0.
  • Chcete-li, aby si hladiny externích referencí uchovaly přepisy vytvořené v aktuálním (hostitelském) výkresu, doporučuje se nastavit systémovou proměnnou VISRETAIN na hodnotu 1.
Tento postup ovšem předpokládá, že jsou vizuální vlastnosti objektů externích referencí nastaveny na hodnotu DleHlad.
  • Když je proměnná XREFOVERRIDE nastavena na hodnotu 1, objekty na hladinách externích referencí se chovají, jako by jejich vlastnosti byly nastaveny na hodnotu DleHlad.
  • Když je proměnná XREFOVERRIDE nastavena na hodnotu 0, objekty na hladinách externích referencí se chovají podle svých přiřazení vlastností.
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2019
Zpět nahoru
NumenM Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.pro.2013
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad2010
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace NumenM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2018 v 10:20
Díky moc. Funguje to.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2715:Mohu provozovat klienta MapGuide i off-line?
Tip 5690:Nastavení tloušťky čáry v Inventoru.
Tip 5045:VIPDialog příkazu Správce hladin nefunguje - skončí na Fatal Error.
Tip 932:Jak zkopírovat vlastnosti hladiny do nových hladin?
Tip 5993:Jak předefinovat vlastnosti hladin vlastnostmi z jiného DWG výkresu?
Tip 7127:Proč mají některé hladiny ve Správci hladin modré pozadí?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.