Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6521 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

PC sestava pro Civil 3D

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Goty Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.srp.2012
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Civil 3D 2016, Autocad 2017 LT, Autocad 2018 LT
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Goty Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: PC sestava pro Civil 3D
    Zasláno: 20.led.2018 v 20:18
Dobrý den,

mám několik dotazů ohledně nové PC sestavy pro Autocad Civil 3D 2018.
Momentálně pracuji na notebooku DELL Inspiron 7720 (17", i7-3630QM, 8GB RAM, grafika Nvidia GeForce GT 650M, 2x SSD + 1TB HDD), připojen monitor HP 23". Nainstalován Civil 2016. Notebook mám cca 6 let.

Jelikož budu přecházet na konci ledna na Civil 2018 (a každý další rok nová verze) plánuji koupi nového stroje.
Chtěl bych proto vědět názory a případně rady jakou sestavu zvolit, aby vydržela další alespoň 4 roky. Budou připojeny 2 monitory, jeden HP 23" (1920x1080), druhý plánuji 30-34" a koupě s novým strojem. Pracovat budu s dálkovým přístupem na server (nepožaduji klasický HDD, vše bude uloženo na serveru). Při práci bude otevřen Civil, word, excel, webový prohlížeč, pdf prohlížeč.
Stávající notebook bych si ponechal jako cestovní na psaní textů a prohlížení výkresů v pdf.

Cenové rozpětí 40-50tis. Na platformě mi nezáleží.

Předem děkuji za rady.

Upravil Goty - 20.led.2018 v 20:21
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2018 v 13:56
Tak klasika je HP Z230/240.
Procesor I7 7700, nebo starší a levnější 6700 
Paměr 16Gb (8 je málo)
SSD dle potřeby, min. 256 Gb
Grafika.... asi nějakou levnější certifikovanou, na C3D není moc třeba, skoro bych vyzkoušel jen integrovanou a pak kdyžtak nějakou dokoupil.. ale lidi žijí i na GForcekách

monitor okolo 10.000.. třeba

Link na oveření certifikace autodeskem (gpu i celé sestavy)
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/syscert?id=18844534&siteID=123112&


Upravil johny - 22.led.2018 v 14:27
Zpět nahoru
OPlavek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.pro.2004
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad,Revit
Stav: Offline
Bodů: 106
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace OPlavek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2018 v 14:43
Mám taky HP Z240 a jsem s výkonem spokojený. I když budete mít data na serveru, je o dost rychlejší si je dočasně nakopírovat na lokální disk. A na lokálním disku musíte mít pracovní soubory Autocadu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4554:VIPZrychlete si CAD PC o cca 10%
Tip 2364:VIPKde najdu funkci Pack-and-Go v Inventoru? Jak bez Inventoru zkopírovat sestavu na jiné PC?
Tip 1275:VIPJak měřit grafický výkon PC workstation pro Inventor?
Tip 6181:VIPNastavení pro podstatné urychlení 3D grafiky v AutoCADu 2009 s nVidia Quadro.
Tip 9391:Problém podsestav po instalaci Civil 3D 2013 SP2 nebo Civil 3D 2014 hotfix 1.
Tip 6939:VIPPřenos nastavení AutoCADu na jiné PC či uživatele (přes USB, LAN...)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.