Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 374 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozvin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin
    Zasláno: 25.led.2018 v 19:38
Dobrý den,
vytvořil jsem ohýbaný profil v síle 0,5 mm který jde rozvinout, ale jak změním sílu materiálu tak nejde rozvin.Udělal jsem nový profil pro zkoušku a ten se mění podle zadané síly mat. nevíte kde je chyba?
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 301
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2018 v 07:40
Těžko soudit, kdyžtak přiložte obrázek rozvinu s tl.0,5mm
Jen mě napadá zda nemůže změnou tloušťky dojít při rozvinutí ke "kolizi" tzn že se plocha rozvinu někde protíná.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 291
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2018 v 08:01
Síla ohýbaného profilu musí odpovídat tloušťce plechu. Nejlépe namapovat parametr síla materiálu na tloušťku plechu v základním nastavení plechu
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2018 v 22:26
Chybu jsem našel,převedl jsem to  do normalizované součásti a tím nejde měnit síla plechu , jde to někak vrátit zpět do plechové součásti  aby šlo měnit sílu plechu?Když to převedu  tak už nejde měnit síla plechu.

Díky
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1284
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.led.2018 v 00:26
Převést to lze jen do  koty tl materiálu musíš vložit parametr Tloušťka:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.