Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4588 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tabuky místností

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tabuky místností
    Zasláno: 05.úno.2018 v 13:22
Přeji příjemný den
Pokusil jsem se sestavit tabulku místností v projektu s připojeným Revit souborem. Je možné nějakým způsobem ovlivnit třídění u externího souboru? Jediné, co se mi podařilo, je zobrazení místností ovšem bez možnosti je nějak ovlivnit pomocí filtrů.
Je možné propojit konstrukce hlavního souboru s vloženým?
Je možné nějakým způsobem vložit či připojit do Revitu externí tabulku (excel či jinou) bez použití kroku přes acad?
děkuji
Jan Kosík

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3085
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2018 v 13:46
Filtrovat určitě lze, akorát se třebas parametr Comments jmenuje stejně u hlavního i připojeného modelu, takže si musíte vymyslet nějaké rozlišení pokud chcete nějak filtrovat mezi hlavním a připojeným modelem.
Propojit konstrukce nelze, to je zatím významné omezení pro využití "xrefů".
VLožit externí tabulku - proč? Jsou aplikace, které převedou excel na entity Revitu (čáry a čísla), některé aplikace doplní stávající tabulku o další údaje. Natvrdo vložit excel do Revitu (a mít aktivní propojení) nelze.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 387
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2018 v 14:30
Děkuji za odpověď
Mě se u tabulky místností objevuje u "xrefu" pouze název a plocha místnosti, komentář a podlaží podle kterých tabulky třídím už ne.
Ve výkresu jsem tabulky místností řešil přes export tab místností do excelu odtud do wordu (z důvodu formátování textu) a přes autocad do revitu. To mi připadalo trochu dlouhé, proto jsem se ptal na jiný způsob vkládání tabulek.
Jan Kosí
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10894:Revit - dvě místnosti v jediném místě.
Tip 5020:VIPExport místností z Revitu do ADT.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.