ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
AEC Collection - kompletní CAD/BIM nástroje pro projektování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoCAD na USB Flash paměti???

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Herky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.kvě.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Stav: Offline
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: CAD na USB Flash paměti???
    Zasláno: 13.kvě.2006 v 19:23
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost s prací v Cad programu na USB Flashce?
Mám v zaměstnání možnost pracovat na PC i na svojí práci, ale žádná administrátorská práva pro jakoukoli instalaci na tomto PC
Používáte někdo nějaký CAD program tímto způsobem?
Díky všem za info!

Upravil Herky - 13.kvě.2006 v 19:27
AutoCAD 2005
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2006 v 19:28
Na AutoCAD zapoměňte, ten potřebuje být nainstalovaný a bere si spoustu věcí z Windows.
Zpět nahoru
Falco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.kvě.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2007, beginer ADT 06 - 07
Bodů: 92
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2006 v 19:29

no tak to asi nepojde, lebo kazda takato apps potrebuje byt aj v registroch. Nainstalovat sa da hocikde ale tak sa nainstaluje iba to co do PROGRAM FILES.

Kdez to aplikacie potrebuju byt aj v Documents and Setings a Windows priecinkoch.

Mozno nejake freeware ale dost pochybujem lebo kazdy sa musi instalovat

Radsej skuste kontaktovat admina. Alebo ak mate XP skuste ist do nudzoveho rezimu lebo tam vacsinou Admin ucet nie je zabezpeceny a tam to nainstalujte. Ale ak bude zabezpeceny tak smola

Zpět nahoru
Herky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2006 v 20:48
To jsem si bohužel všechno vyzkoušel a nic nefunguje Asi si pořídím vlastní starší Laptop který by to zvládnul a budu kreslit na něm
Díky všem!
AutoCAD 2005
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2006 v 23:53
K tomu laptopu doporučuji zakoupit i numerickou klávesnici.... na laptopu je svízel něco zadávat číselně.
Zpět nahoru
Herky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2006 v 18:28
To mě taky napadlo- koupím
Dík!
AutoCAD 2005
Zpět nahoru
musil Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 03.srp.2005
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Cad 2002LT EN
Bodů: 162
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2006 v 06:54

Jen tak pro zajmavost asi před 4roky jsem vypálil (c:Program Files\intellicad) na cd a spouštěl jsem ho na dalším pc celkem bez problému nebo se to tak tvářilo už nevim,ale co jsem potřeboval to jsem udělal.

Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2006 v 08:29
Původně odeslal(a) Herky Herky napsal(a):

... Asi si pořídím vlastní starší Laptop který by to zvládnul a budu kreslit na něm
Díky všem!

Důrazně doporučuji nekupovat žádný starší laptop. PC velmi rychle zastarávají a v laptopu nemůžete jako ve stolním PC povýšit procesor nebo grafiku. Co koupíte, to už Vám navždy zůstane. Samozřejmě, že pokud na tom potřebujete dělat jen občas, tak zastaralost HW překousnete, ale pro stálou práci si opravdu nepořizujte nic starého. Je to má osobní zkušenost. Sotva jsem po třech letech notebook splatil, už byl pro novější AutoCAD tak pomalý, že mi nezbylo nic jiného než koupě nového PC. A přesto, že v době koupě byl notebook na celkem slušné úrovni, tak jsem mu v průběhu oněch tří let povyšoval pevný disk i paměť.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Rostislav Říha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.říj.2004
Používám:
ACA 2010
Bodů: 1615
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2006 v 08:51

v atelieru mame 1. laptop z roku cca 2000, Pentium II, 500 MB RAM - az na to, ze po instalaci vseho na disku defacto neni misto na data, tak je v pohode - autocad se na tom da pustit a na skolni proijekty to staci...2. 3 roky stary dell, ktery je v pohode dodnes...

zalezi na velikosti projektu - pokud jsou soubory male a nechcete nic specialniho, da se delat i na jinak neprijatelnem stroji

Rostislav Říha
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 LT
Bodů: 384
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2006 v 09:03

Obdobně joko p. Musil jsem takto spouštěl Microstatin (už nevím jakou verzi). U CD jsem sice několikrát narazil na šparné nasměrování cesty k souborům (dočasné soubory směrované na CD...) ale to by šlo vychytat a u flaschky už by to neměl být takový problém.

P.Sedláček

Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2006 v 11:50
Původně odeslal(a) Rostislav Říha Rostislav Říha napsal(a):

v atelieru mame 1. laptop z roku cca 2000, Pentium II, 500 MB RAM - az na to, ze po instalaci vseho na disku defacto neni misto na data, tak je v pohode - autocad se na tom da pustit a na skolni proijekty to staci...2. 3 roky stary dell, ktery je v pohode dodnes...

zalezi na velikosti projektu - pokud jsou soubory male a nechcete nic specialniho, da se delat i na jinak neprijatelnem stroji

Věřím, že pokud je to na školní práce, kdy na tom nějaký student dělá pár hodin týdně nějakou jednodušší věc, tak s tím může žít (co mu taky chudákovi jinak zbývá ). Ale pokud se od AutoCADu celý den neodtrhnete, tak to s takovým strojem nejde. Vzduchem začnou brzy létat nepublikovatelná slova a nervy tečou. Pokud má výše zmiňovaný laptop sloužit k vytvoření dvou projektů rodinného domu za rok pak starší kousek klidně ano, jinak NE!
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Falco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.kvě.2006 v 18:17

jj, presne tak, notas je na malu robotu a nie do atelieru. uff to si neviem predstavit ze na nejakom malom 15,4 palcovom panely rysovat?  teraz mam 19, a je mi to malo

Pokial mate malo miesta na HDD, nie je problem si kupit flash disk alebo externy disk a pripajat ich cez USB a tak si vzdy nosit robotu / vykresy /  so sebou. A ak nahodou niekto ma radsej servery tak moze aj vyuzivat FTP  .

No ale pochybujem ze sa podary spustit nejaky CAD / dnesny/, bez toho aby nemal nikde zapisy v registroch a vo woknach. Mozno by to chcelo skusit nejake starsie verzie  , ale nerad by som z 2007 presiel do niecoho starsieho ako 2006 a tam by islo o verzie este starsie ako 2000. Tak si predstavte kolko by tam asi bolo tych funkcii a nastrojov, s ktorymi dnes pracujeme.

Zpět nahoru
Herky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2006 v 08:45
Moje práce v ACADu by se daly nazvat začátečnické a rozhodně nevyužiji všech možností a nástrojů CADu. Satčilo by mi rozchodit ACAD 2002... skusím tedy zkopírovat C:/program files/acad2002 a případně "dosypat" nějaký ovlavače do registrů Win- nemohu sice CAD plnohodnotně instalovat, ale můžu nakopírovat
Díky za pomoc!
AutoCAD 2005
Zpět nahoru
Falco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2006 v 23:48
ee, pochybujem no doplnit registre by bola samovrazda  tam nie je jeden ani 2 zaznamy. A okrem toho to nie je iba v program files ale aj documents and setings a windows priecinkoch. Skor skusit ist za Adminom nech to nainstaluje
Zpět nahoru
Herky Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2006 v 12:18
Naše firma nemá ani 1 nebo 2 tisíce zaměstnaců, ale přes čtyři- takže i ta návštěva admina by byla sebevražda skusím pohledat prográmek který mi pohlídá co a kam se při instalaci zapisuja a pak se rozhodnu- ale asi si tam pořídím svoje vlastní PC a switch na monitor
AutoCAD 2005
Zpět nahoru
Falco Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2006 v 17:42

no pokial to je tak ze admin chodi raz  za cas tak by bolo mozno dobre mu zavolat ze ake je heslo nie? Alebo poskusat nejake tutofky

Programi na sledovanie zapisu do registrov a aktivitu disku:

• Regmon
  • Filemon
  • AccessEnum

Nieco z toho, ale to bude dost fuska

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6681:VIPVytvoření bootovatelného USB klíče.
Tip 8345:Jak přeformátovat instalační R/O USB klíč Autodesk Design Suite nebo Master Suite?
Tip 13023:Doporučení pro import velkých AnyCAD dat do Inventoru.
Tip 8035:Váš produkt byl upgradován na sadu Autodesk Product Design Suite.
Tip 2416:Je potřeba znovu autorizovat (aktivovat) AutoCAD po odinstalaci/reinstalaci?
Tip 5497:VIPOprava chyby 1904 (Flash) při instalaci ze síťového rozmístění.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.