Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5347 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

reprezentace úrovně detailu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: reprezentace úrovně detailu
    Zasláno: 12.úno.2018 v 12:43
Dobrý den,
prosím o radu, jsem začátečník.
Chci nakreslit rám z profilu. Nakreslím si rám, na který chci nyní vložit profily z Vložit rámovou konstrukci. A dává mi to hlášku:
Frame nelze uložit, protože probíhá úprava jiné reprezentace úrovně detailu. Chcete-li pokračovat v úpravách, ukončete všechny ostatní reprezentace úrovně detailu.
Prosím o radu, co s tím.
Děkuji
Soňa
Zpět nahoru
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 08:21
V prohlížeči v úrovni reprezentace detailu máte nastavenou jinou reprezentaci detailu než hlavní a zřejmě ji upravujete v jiné instatnci, přepněti ji do hlavní a již vás nebude hláška obtěžovat.

Byl to od Vás záměr přepínat reprezenataci úrovně detailu?

Občas ji člověk změní jen použitím příkazu vypnout, ten je spojen s reprezentací detailu
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 15:00
Děkuji moc,
ještě mám dotaz, po uložení výkresu a následném pokračování v dělání čehokoli mi to háže zase tuto hlášku: .... (nějaký soubor) nebyla vydána pro vás. Úpravy u tohoto souboru nejsou povoleny....
Prosím, co jsem zase zmáčkla?
Děkuji
S.



Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 487
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 06:19
Co jste zmáčkla... Těžko říct :-)
Ale zřejmě upravujete soubor po uložení do systému Vault. Respektive kopii toho souboru, která je jenom pro čtení. Pokud chcete po uložení pracovat korektně, musíte si soubor / výkres z Vaultu vydat.
Zdravím.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 07:21
Moc děkuji, prosím jen o bližší informace, jak na to, neboť se opravdu nevím, jak to z tama dostat. 
Popřípadě by se mi i asi hodilo i výrobní nastavení. 
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 202
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 07:36
Dobrý den.
Pokud to opravdu máte ve Vaultu, použijte jednu z cest dle obrázku.
Pokud máte Vault nainstalovaný, ale nepoužíváte ho, může to být i tím, že příslušný soubor je jen pro čtení.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Vydat.jpg


Mašek
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 08:20
Bohužel, žádnou položku Vault po kliknutí na soubor nemám :-(
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 202
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 08:45
Po označení souboru v prohlížeči na levé strabně okna se nabídka vyvolává pravým tlačítkem.
Vydání lze provést i na ribbonu "Vault" přes ikonu "Vydat" (na obrázku červeně).
Používáte vůbec Vault?
Mašek
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 09:02
Ne, nepoužívám. Problém je ten, že jsem tu nová a dostala jsem PC po bývalém konstruktéru a ani se tu není koho zeptat. Proto by bylo možná pro mě nejlepší tovární nastavení, neboť ani vkládání profilů do náčrtu se mi nedaří. 
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 09:03
O o instalačkách oficko tu ani nemůže být řeč. UFF
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 202
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.úno.2018 v 09:12
Na tovární nastavení nespěchejte. Tím by jste si nejspíš rozhodila veškeré firemní nastavení a pak musela vše znovu nastavovat.
Jak vypadá ta chybová hláška? Je to tohle?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Vault_chyba.jpg


Mašek
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 08:41
Ta hláška vypadá takto. Jakmile uložím, už s tím nepohnu.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 82432/Inventor_hlaska-2_1.png



Upravil Sonjja21 - 15.úno.2018 v 08:46
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 487
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 08:53
Podle hlášky se pokoušíte upravit soubor z knihovny. Knihovny mají specifická pravidla, ty soubory tam jsou více chráněny proti úpravám. Je to tak správně, protože do knihovny se ukládají party používané ve více různých sestavách a úprava toho dílu pro jednu sestavu by rozhodila všechno ostatní.
Pokud potřebujete ten soubor upravit, zkopírujte si ho někam mimo knihovnu - např. do pracovního adresáře. Tam soubor přejmenujte a upravte jak potřebujete. Potom v sestavě nahraďte původní soubor tím upraveným (pravá myš => komponenta => nahradit). Mělo by to pak fungovat.
Zdravím.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 08:57
Super, moc děkuji.
A mohu mít ještě jeden rychlý dotaz? Vložení profilu na rám, nelze provést z důvodu této hlášky... prosím o radu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 82432/Vlozit_profil_na_ram_hlaska2.png


Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 202
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 09:16
K podobné hlášce jsem svůj AI2018 nedonutil. Ale nemůže to mít něco sppolečného s tím, že vkládáte profil na náčrt vytvořený až v sestavě?
Mašek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 09:55
Není to ta samá hláška kterou jste začínala nahoře v tomto vlákně?
Postup od horror by měl pomoci
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Sonjja21 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.úno.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sonjja21 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 11:11
Tak už mi to vše funguje. 
Všem moc děkuji
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5876:Jak lze exportovat do DWF pouze část 3D sestavy Inventoru?
Tip 5184:Velké sestavy - využití úrovně detailů pro zrychlení práce.
Tip 9726:Zjednodušení velké sestavy náhradou odvozenou sestavou.
Tip 11033:Hmotnost sestavy v závislosti na zvolené úrovni detailů.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 5901:VIPOkamžité otevření velké sestavy Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.