Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
romann ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 14 |
![]() Zasláno: 15.kvě.2006 v 11:54 |
Chtěl bych Vás požádat o radu k této věci:
Potřebuji vypálit z plechu mezikruží, ve kterém bude text.
Toto jsem si udělal v Corelu a vyexportoval do dwg i dxf formátů. Poslal jsem to firmě, která má vypalovací stroj, ale řekli mi, že jejich stroj data neumí přečíst. A to proto - že text se skládá z mnoha úseků (nevím jak to správně pojmenovat).
Je ktomuto nějaké řešení? 1)je-li možno udělat text na kružnici v Autocadu (aby text byl správně posazen a "nesbíhal se ") ? 2)jak se zachovat při exportu dat (je-li to vůbec možno), aby šli data poslat na vypalovací stroj? 3)jak data z expotu z Corelu upravit pro zdárné vypalování (t.j. pokud nelze splnit bod .2) 4)) - to hlavní - jak napsat např. písmeno "o", aby šlo vypálit. Má někdo s vypalováním zkušenosti?
Předem děkuji
S pozdravem
Roman Makrlík
|
|
Roman Makrlík
-------------------- gsm:736 243 817 web:www.romann.cz mail:romann@atlas.cz :romann@romann.cz |
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
V Cadu jsou na to nástroje ET. V Corelu je nutno převést text na křivky a rozdělit,potom exportovat jako dxf. Zkuste jim to jěště poslat v Adobe Illustrator files (*.ai) jako křivky.Je to podobné dxf a některé vypalovací programy to podporují. |
|
![]() |
|
svarc.vl ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Autocad Mechanical 2010 Stav: Offline Bodů: 204 |
![]() |
kdyz jsem popsilal neco na paleni, palici prg neumel krivky, takze jsem to v acadu vykreslil na plotr DXB,pak soubor DXB nacetl nazpatek, upravil meritko vyexportoval do dxf.
|
|
![]() |
|
orlik ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.lis.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autocad Mechanical 20104 Stav: Offline Bodů: 111 |
![]() |
Paleni je jako rezani dratem (snad jeste jednodussi, protoze nekdy nepotrebujete najezdovy bod)
Prevody pisem jsou nekdy problematicke. Vetsinou se prenesou jako spline, a pokud autocad neumi rozbit krivku (nebo umi a je problem s mnozstvim elementu), resil jsem to tak(je to ale pracne), ze jsem jednotliva pismena 'rozumne obodoval' a vzdy ze tri bodu vytvorili oblouk, tim jsem potom eliminoval velke mnozstvi elementu, ktere asi pro vypalovani vadi. Je to dobre i proto, ze pokud se pouziva ofset krivky v rezacim(palicim) stroji, mohou se pri vetsim ofsetu prekryvat jednotlive elementy a pak dochazi k chybe. Pismena O, A , B atp jsem resil prikreslenim propojovalicich mustku. Zakrivovani textu jsem v autocadu neresil. Jinak export v dxf je take dobry napad. Pokud neni v binarni podobe, je take dobre citelny v textovem editoru a obcas se tam da take neco upravit, a je to take rozumny exportni soubor. |
|
![]() |
|
Jan Pajerchin ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 18.čvc.2005 Lokalita: Slovensko Používám: ZWCAD, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 78 |
![]() |
Riesenie v CADe - namet pre vyvojarov, ale hadam aj riešenie aj keď krkolomné 1. Vytvoriť nový typ čiary s požadovaným textom a s vhodne definovanými parametrami |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.