Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4351 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Degenerovat prvek

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
STEPIondra Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace STEPIondra Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Degenerovat prvek
    Zasláno: 15.úno.2018 v 08:52
Dobrý den,

Je někdo schopen a ochoten mi poradit, co udělat s chybovou hláškou "Degenerovat prvek" (viz. obrázek) v pevnostní analýze v AIP 2017?

Jedná se o sestavu, která byla simulována úspěšně, poté se vzájemná pozice dvou těles upravila o 5mm ve směru jedné z os a od té doby nejde simulovat jak v nové situaci, tak ani v původní situaci před posunutím. Jiné sestavy fungují bez potíží nadále.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 44601/Výstřižek_2018-02-15_08-48-08.JPG



Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 08:59
Toto hlášení znamená, že síťování modelu vytvořilo plošky s téměř nulovou velikostí. Zkuste změnit nastavení síťování nebo vylučte z analýzy (viz kontextová nabídka ve stromu) prvky s velmi malou geometrií.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
STEPIondra Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace STEPIondra Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2018 v 09:07
Děkuji za rychlou odpověď, úprava nastavení sítě pomohla.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11798:Upozornění: Degenerovat prvek - v pevnostní analýze modelu.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,176 sekund.