Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6795 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ZMĚNA BARVY VAZBY

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ZMĚNA BARVY VAZBY
    Zasláno: 15.bře.2018 v 10:51
Zdravím, je možné nějak změnit barvy ploch kterýma se obarví, když jsou vybrány? občas mi dost splývají s okolím.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/ZMĚNA_BARVI_VAZBY.JPG

Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2018 v 14:35
Zdravím, přes hlavní menu Inventoru I nalevo/Možnosti aplikace/Záložka barvy je několik barevných schémat, změnou schématu se změní i barvy při vytváření/editaci vazeb.

Někdy barvy v některém schématu opravdu splývají s okolím, Autodesk by měl volit kontrastnější barvy pro rozlišení pořadí vazeb.

Zkuste co Vám bude vyhovovat.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2018 v 08:09
Děkuji za odpověď ale myslel jsem spíš přímo změnu těchto barev beze změny schémata.

Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2018 v 08:24
No to nevím o tom že by to šlo. Také jsem měnil celé schema.
Možná jestli by někdo z CADStudia nevěděl.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 302
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2018 v 09:11
Jde to přes registry, ale přesný postup už si nepamatuji.
Zkuste trošku zagooglit.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 993
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2018 v 21:57
No součástí Inventor SDK (část UserTools) je nástroj na editaci a vytváření barevných schémat. Je to sice oficiálně nepodporovaná aplikace, ale kdysi jsem jí zkoušel a fungovala. Můžete to vyzkoušet.
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 302
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 09:33
Mě právě nefungovala a rozhodilo mi to Inventor (kdysi).
Na změnu jedné jediné barvy je to rychlejší přepsat v registru.
Na změnu více barev je lepší ten nástroj na editaci a vytváření barevných schémat, ale s tím jsem opravdu nedopadl dobře, když jsem ho zkoušel.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 10:07
vydržte týden... :-)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 12:11
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

vydržte týden... :-)
 
 
že by 2019, kde už to půjde měnit??? Wink
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 13:21
no comment
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 333
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2018 v 13:37
I understand Wink Thumbs Up
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.