Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2412 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kopírování CTRL-C mezi výkresy nefunguje

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hrbacekp Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kopírování CTRL-C mezi výkresy nefunguje
    Zasláno: 22.bře.2018 v 09:28
Zdravím.
Prosím nevíte někdo co dělat se zdrojovým výkresem, který byl vytvořen jako dgn (přesně katastrální výkres) a převeden do dwg? Zkouším si přes CTRL-SHIFT-C nakopírovat katastr a vůbec to nejde.

Už jsem to zkoušel převést do dxf, wmf a pořád to samé.

Máme Autocad LT 2008 s nádstavbou Cadkon-2D 2009.

Děkuji PH
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1732
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 09:59
LT 2008 asi ještě importovat DGN neumí nebo se pletu.
Jinak bych zkusil vložit přímo výkres se situací jako blok.

A ještě bych zkontrolovat měřítko pro vkládání. Ta situace je určitě v metrech, tak jestli nový výkres není v milimetrech.
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 10:09
Import dgn jde pouze do v8. Ale prevedl jsem si to ve vyssi verzi do dwg.
Vim ze by se to mohlo vlozit jinam s jinym meritkem, ale nevlozilo. Ten prikaz jako by se neprovede.

Nakonec se mi to podarilo az tak ze jsem si to ulozil do verze LT12 dxf a pak zpatky do dwg a uz to funguje.

Pokud budete mit ale jiny napad sem s nim. Zajimalo by me kde je zakopany pudl.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 10:40
Myslím, že když to provedete bez toho Cadkonu, bude to fungovat bez problémů.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 10:40
V čem to převádíte? Máme lepší zkušenosti s Redlinem, než adsk softem
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 11:31
Převedl jsem si to doma v ACADu 2014. Tam to šlo naimportovat.


Jinak kopírovat to v čistém Autocadu LT taky nepomohlo.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 12:15
Zkuste přílohu, to by měl být export z redline, bez úprav v autocadu.

Upravil johny - 22.bře.2018 v 13:32
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 12:20
Funguje.

Kde muzu sehnat Redline? Je to freeware?
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 13:27
Je/byla to prohlížečka od Bentley. http://www.gisoft.cz/BentleyRedline/BentleyRedline

Oni už bohužel mají nějakou náhradu, ale kolega jede s poslední jejich verzí, na win7.  
Tak musíte vyzkoušet sám.

Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2009
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2018 v 13:31
jj uz jsem si poradil. ;-)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 153:Nelze kopírovat PROXY objekt nebo objekt s OD přes Clipboard.
Tip 2215:VIPNefunguje mi jedna klávesová zkratka v AutoCADu.
Tip 10610:Jaká rizika hrozí při kopírování Civil objektů přes Schránku?
Tip 2104:Přestalo mi fungovat Control-C pro kopírování.
Tip 10009:Nefunguje mi kopie rozvržení pomocí Ctrl+přetažení v AutoCADu 2015.
Tip 8433:Funkce Copy/Paste respektující nastavený USS.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.