Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3925 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

BUNDLE adresar a multi-instalace dle výběru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: BUNDLE adresar a multi-instalace dle výběru
    Zasláno: 23.bře.2018 v 17:51
Dobrý den,
úvodem bych se chtěl omluvit, pokud vkládám své téma do špatné sekce, ale zdálo se mi toto umístění jako nejlepší, protože to s programováním souvisí.

Jako samouk jsem krok za krokem prošel většinu, co v ACAD je od tvorby vlastních bloků, menu až po lispy nebo skripty.
Nyní se snažím pochopit funkčnost adresáře .Bundle, pro rychlejší instalaci mych úprav (např. těch různých menu). Koukal jsem přímo na nápovědu aplikace AutoCAD map 3D a pročítal ji. Pro plné pochopení se ale snažím najít nějaké další podrobnější informace tak, abych si připravil typový adresář, kam jen doplnim veškeré mé soubory popř. doplnil někam seznam souborů, kam bude pořeba. Pro příklad mám menu, který obsahuje bloky, ikony, lispy a samostatný soubor menu.

Druhý dotaz bude možná maličko vybočovat, ale jakým zplsobem dosáhnu vytvoření instalačního programu, ve kterém si vyberu, které z mých úprav nainstaluji.

Za jakékoli informace, odkazy, rady a vše, co by pomohlo Vám mnohokrát děkuji.
Snad mi neukamenujete, je to můj první post zde Embarrassed
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 18:18
Mechanismns .bundle je určen spíše pro distribuci ucelených nadstavbových aplikací, ne jako nástroj pro sesypání různých souborů. Ale šel by jistě využít i na to. Podstatný je soubor PackageContents.xml, který určuje, které soubory pro jsou pro kterou verzi AutoCADu načítány a kdy. Nejlépe si vzít mustr z nějakého existujícího souboru/nadstavby.

Různých mechanismů pro načítání aplikací a menu je celá řada, od starého ACAD.LSP/ACADDOC.LSP, přes aktovku _APPLOAD až po soubory Menu a částečných menu (MNS/CUIX a MNL soubory). Záleží co a kdy chcete načítat.

Pro tvorbu instalačních programů slouží buď nástroje Visual Studia nebo samostatné free/shareware a komerční nástroje (Tarma, InstallShield, Inno Setup, WISE, NSIS....).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 18:36
Děkuji za tak bleskovou odpověď a úvodní slovo..
Děkuji také za nasměrování pro tvorbu instalačních programů.. vydám se touto cestou, pro další informace

Pokusím se svů plán blíže rozvést..
Celkový cíl je ulehčení zavádění mých úprav.. Při instalaci např. menu musím zkopírovat bloky, ikony, lispy, skripty na patřičná místa, ze kterých ACAD čte.. Následně musím přes _appload načíst listpy a přes _menuload načíst menu..
Pokud celý tento proces dělám po delší době, tak to vše chvilku trvá, než vše zprovozním..

Není to tak dávno, co jsme si právě jeden plugin koupili. Vzhledem k mému nadšení pro ACAD jsem žasl, že instalační soubor pouze nakopíroval soubory do BUNDLE adresáře a následně po spuštění ACAD již vše bylo připravené..
Tato událost mi "nakopla" v pátrání po informacích, abych docílil toho samého..

Pokud jsem vše pochopil z nápovědy správně, pak mimo soubor .XML je důležitý adresář "Contents", ve kterém by mělo být vše hlavní, co k mé úpravě patří pro plnou funkčnost..
Podrobněji mi tento .XML soubor zatím uniká..

Chtěl bych, aby po nainstalování do onoho adresáře bylo vše pokudmožno již připravené k použití..

Moc děkuji za případné jakékoli další informace, které by mohli pomoci
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 18:53
Ano, tak na to se může .bundle hodit. Ten XML asi bude někde popsaný, ale podstatná je jeho sekce Components. Na názvu podsložky/podsložek nezáleží. Příklad ze starší verze našeho GeoRefImg - seznam příkazů a dvou načítaných souborů (VLX a CUIX):

<Components Description="2012 to 2016">
    <RuntimeRequirements OS="Win32|Win64" Platform="AutoCAD*" SeriesMin="R18.2" SeriesMax="R20.1" />
    <ComponentEntry AppName="GeoRefImg" Version="2.8.0" ModuleName="./Contents/Windows/GeoRefImg.VLX" AppDescription="Georeferencing of raster images in plain AutoCAD." PerDocument="True" LoadOnAutoCADStartup="True" LoadOnCommandInvocation="True" LoadOnRequest="True">
      <Commands GroupName="CADStudio">
        <Command Local="GeoRefImg" Global="GeoRefImg" />
        <Command Local="WorldOut" Global="WorldOut" />
      </Commands>
    </ComponentEntry>
    <ComponentEntry AppName="GeoRefImg" Version="2.5.0" ModuleName="./Contents/Resources/georefimg.cuix" AppDescription="Georeferencing of raster images in plain AutoCAD." LoadOnAutoCADStartup="True" />
</Components>

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jcepek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD(2008,2009,2010,2011..)
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jcepek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 18:59
Děkuji moc za tip..
pokusim se Váš příklad překonvertovat pro můj příklad.. zkusím vše otestovat při hlubším pochopení XML souboru..
Popř. se ještě ozvu, ať už jsou mé výsledky kladné nebo ne..
Jeste jednou moc děkuji Embarrassed
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 994
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2018 v 20:35
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4312:VIPVýběr objektů dle obsahu připojených objektových dat.
Tip 7942:Automatická instalace aplikací v AutoCADu 2012.
Tip 3390:K čemu slouží volba Třída při výběru objektů?
Tip 497:AutoCAD nerespektuje nastavení složky, kde má otevírat soubory (Kde začít/Start in).
Tip 5453:Zobrazení barvy součástí a konstrukčních prvků v sestavě.
Tip 7411:Volba jazyka při instalaci AutoCADu LT 2011.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.