Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5455 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Data do excel tabuľky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Data do excel tabuľky
    Zasláno: 24.bře.2018 v 11:21
Je možné vytiahnuť data (dĺžky) z kôt do excelovskej tabuľky z viacerých výkresov?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 19:10
Klasický EXTRDATA bohužel kóty přímo neumí. Můžete ale použít DIMEXP (viz Download) a spustit jej pro skupinu výkresů - např. přes ScriptPro.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 21:36
A ak by som v každom výkrese vytvoril tabuľku, kde by som cez field dosadil hodnoty z kót, dala by sa takáto tabuľka vyexportovať do excelu?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 22:00
To ano, ale položky tabulky (fields) byste musel popřiřazovat ručně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2018 v 22:04
To by sa dalo,  budem mať objekt, ktorý sa bude v podstate opakovať, len rozmery sa budú meniť.

len akosi podľa tohto návodu https://youtu.be/IQT8XQ9ODcY?t=226 neviem uploadnuť informácie z bunky, respektíve neviem vyvoať menu, v ktorom je tá možnosť.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2018 v 12:37
Tak vyskúšal som to, našiel som aj ikonku na "Upload to Source", ale excel tabuľku mi zmenilo len pri prvej zmene dát v autocad tabuľke. Pri druhej zmene modelu a následnej automatickej zmene dát v autocad tabuľke (kde sú nastavené fields) a po následnej "Upload to Source", sa data v excel tabuľke nezmenili :(. Ani pri uložení a znovu načítaní Autocad súboru a následom "Upload to Source", sa data v excel tabuľke nezmenili.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2018 v 14:17
Source (zdroj) je ve vašem případě ten výkres, takže stačí kliknout na aktualizovanou tabulku pravým tlačítkem a zvolit Export, nebo zvolit příkaz TABEXPORT.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2018 v 16:10
Najprv som to vyskúšal tak, že som si vytvoril excel tabuľku, tú som si natiahol cez Link Data do autocadu a do buniek som si nahádzal field ktoré som potreboval aby sa menili. Žiaľ tabuľka (excel), ako som už spomínal sa aktualizoval iba raz, a druhý krát už nie. 
Zistil som, že tento spôsob má nevýhodu, ak niečo zmením v excel tabuľke (nejaký vzorec, alebo formátovanie buniek) tak autocad chce aktualizovať tabuľku z excelu a tým pádom mi prepíše všetky bunky kde je field za číselnú hodnotu. Týmto spôsobom by bol výpis dosiek asi dosť problematický.

Preto teraz skúšam druhý spôsob, ale tiež som sa nejako zasekol. Urobím si pri každom výkrese samostatnú tabuľku, ktorú by som chcel nejako (ešte neviem ako) vyexportovať do excelu - je na to nejaký príkaz?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2018 v 16:49
Mimochodom, je možné urobiť takúto vec:
AutoCADe by som mal 2 tabuľky (na jednom výkrese, alebo na viacerých výkresoch), je možné preniesť obsah z buky A1 tabuľky č.1 (cez field, alebo niečo podobné) do bunky A1 tabuľky č.2, tak aby keď zmením obsah v tabuľke č.1 sa automaticky zmenil obsah v tabuľke č.2?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5683:VIPJak v Mapu převést objektová data entit do externí databáze?
Tip 4588:Export výkazu v Revitu do Excelu.
Tip 8968:Jak exportovat objektová data do Excelu?
Tip 4949:Vložení Excel tabulky do výkresu Inventoru.
Tip 5605:Snadný přenos údajů z Civil 3D do Excelu.
Tip 3854:Jak do DWF souboru vložit rozpočet, smlouvu, fotografie nebo prezentace?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,327 sekund.