Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2287 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Plocha srafy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Plocha srafy
    Zasláno: 28.bře.2018 v 16:09
Dobry den, mam problem s plochou srafy. Mam obalovu krivku, ktora je uzavreta, viem si pozret jej plochu. Ked ju ale vysrafujem, uz mi neukaze plochu srafy. Ono je to sposobene asi tym, ze obalova krivka ma privela vrcholovych bodov. Lebo ked danu krivku rozdelim na dve casti a tie vysrafujem, viem mi tie plochy ukazat, aj scitat.
Je teda nejake obmedzenie/premenna, ktora riadi maximalny pocet vrcholov v krivke, ktora moze byt vysrafovata tak, aby mi zobrazilo plochu srafy?
Priloha DWG tu: https://lnk.sk/fx35
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.bře.2018 v 16:35
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2018 v 10:08
Skusil som LISP Selfintersect. Ono mi naslo zelenou farbou duplicitne vrcholy - ale tieto neboli az tak duplicitne, boli vzdialene 0.05 jednotky od seba. Ale aj ked som ich poodstranoval a nenaslo mi ziadne duplicitne, pretinajuce sa vrcholy krivky (dokonca som si vytvoril novu krivku pomocou HRANICE), po jej vysrafovani mi stale ukazuje plochu 0. Ale ked tuto krivku rozdelim na dve casti a tieto vysrafujem, plochu zrata, to je zaujimave. :-)
Krivka je vyexportovana z Civilu 3D.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2018 v 11:19
Koukám na ten DWG. Křivka má přes 1800 vrcholů (to je vzhledem k jejímu tvaru nějak moc), SelfIntersect hlásí 9 sebeprotínání a 2 duplicitní vrcholy. Kontrola pracuje s tolerancí, ale až na 6.desetinném místě, takže nějaké problematické vrcholy tam jsou.
Přesunul jsem křivku blíže k 0,0, pomocí OVERKILL ji zjednodušil a znovu vyšrafoval - už to plochu zobrazuje (AutoCAD 2019).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2018 v 15:36
Poodstranoval som vsetky duplicitne a sebepretinacie body (Selfintersect uz neukaze nic) a aj tak nevyrata plochu srafy (upravene DWG s krivkou tu: https://bit.ly/2JhOqMI).
Ano, krivka ma vela vrcholov (vystup z Civilu 3D, suradnice S-JTSK, preto nechcem posuvat k bodu 0,0)
Skusal som aj prikaz OVERKILL, ktory zasadne zjednodusil krivku, ale mne potom neukazuje plochu tejto  krivky a zmeni sa aj jej dlzka (z 1666.3558 na 1676.4353)
Preto by ma zaujimalo, ci AutoCAD nema nahodou nejake obmedzenie na pocet vrholov jednej krivky napr max. 1500), kedy je este ochotny pocitat plochy srafy. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2018 v 15:38
Jakou máte verzi AutoCADu? Nainstalujte si všechny dostupné aktualizace (hotfix).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
lukiki Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil3D 2015
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukiki Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2018 v 15:46
Nainstalovany mam AutoCAD Civil 3D 2018 a Autodesk app mi pise, ze mam nainstalovane vsetky dostupne aktualizacie.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1203
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.dub.2018 v 18:50
Ta vaše nová křivka už funguje lépe, jen ji vyšrafujte bodově.

Na ten overkill bacha, na levém konci to usekne. Je třeba to kontrolovat. Navíc konce přeloží.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 1194:Jak zjistit plochu existující šrafy?
Tip 3612:"Nebyla nalezena platná hranice" při pokusu o vyšrafování.
Tip 6513:VIPChyba v souboru vzoru (Error in pattern file) při načítání šrafy. Možné důvody.
Tip 647:VIPMáte potíže se šrafováním oblasti s velkými souřadnicemi X,Y (nevyplněná oblast, rozpadlé šrafy)?
Tip 505:Jak si vytvořit novou, vlastní šrafuru pro AutoCAD?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.