ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.131.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNekorektní tisk barev

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Pepa Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
LT 2014 CZ
Stav: Offline
Bodů: 445
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nekorektní tisk barev
    Zasláno: 19.kvě.2006 v 07:45
Zdravím vespolek. Máme tu problém s barevným tiskem z různých verzí LTčka na dvou PC - W2000Pro na plotr HP 1050c. Plocha vyšrafovaná SOLIDem, barva 50, v přiřazení per nastavená žlutá (2). Při tisku z jednoho PC z LT 2006 i LT 2004 to je OK, žlutá je žlutá, ale při tisku z druhého PC z LT2004 je žlutozelená Verze ovladače i konfigurace plotru na obou PC stejná, vykreslovák tentýž, prostě jsem nenašel rozdíl. Vůbec nevím, kde je zakopaný pes. Dík za každou radu
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - Pepa/2006-05-19_073950_zluta.jpg

Pepa
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Bodů: 726
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2006 v 07:55

Obdobný problém jsem také řešil. Na jednom PC byly barvy syté, na dalším, byly vyšisovaný, jako by výkres byl 1/2 roku na sluníčku.

Všechno bylo nastavené stejně.

Nakonec pomohlo, když se na tom PC, které barvy tisklo vybledlé, provedla úprava v nastavení plotru na záložce CAD = use application color a na záložce Color = Lightness na maximum

Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2026
Bodů: 2591
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2006 v 09:19

Obdobný problém jsem měl na HP800 po přechodu na ovladače 5.34 a vyšší(např. 51 šla do žlutozelena, 12 už byla hnědá). Pomohlo nastavení tiskárny v záložce COLOR, volby

color matching method    na   sRGB

Render Intent                  na   Saturetion

J. Mantlík

Zpět nahoru
Pepa Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
LT 2014 CZ
Bodů: 445
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2006 v 09:43
sRGB máme, render intent jsem nikde neobjevil :-(
Pepa
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2026
Bodů: 2591
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2006 v 10:41

Nevím, jak to je u HP1050. U HP800 to je umístěno pod "Color matching method". Pokud tahle volba je nastavena na "Managed by application", tak je render intent zešedlý - je možné ho změnit pouze při Color matching method : sRGB

Koukal jsem se taky na ovladače pro HP1055cm, které používáme pro PLT soubory územně-plánovacích dokumentací pro SURM (tisknou si to pak sami).Ale jsou staršího data, takže v ovladači pro "obyčejné"plt jsem tyto volby vůbec nenašel, v PS ovladači jesm "Rendering intent" našel.

Ovšem správný význam těchto funkcí neznám, dospěl jsem k tomuto výsledku experimenty

J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7315:Texty publikované do PDF souboru se nezobrazují správně česky.
Tip 14756:VIPPřednastavení možností publikování z Inventoru do PDF.
Tip 1523:Chybějící uživatelské barvy při tisku postscript souboru na DesignJet.
Tip 1252:Tisk ve formátu RTL ze starší aplikace má na HP DesignJetu 5000 a 800 nesprávné barvy.
Tip 5236:Barevné složky pro 6-barevný, 8-barevný a 12-barevný tisk na HP DesignJet.
Tip 1840:Při tisku na DesignJet 10ps/20ps přes Office driver nemám k dispozici pokročilé vlastnosti nastavení barev.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,142 sekund.