Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2900 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Název souboru (Title) do textového pole součásti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Název souboru (Title) do textového pole součásti
    Zasláno: 06.dub.2018 v 09:40
Dobrý den, pro snažší nalezení výrobku z laserem vypálených plechů bych rád přidal na plechovou součást ať už nerozvinutou či rozvinutou parametr názvu součásti "název", "title". Bohužel přes textové pole které by mi dovolilo vygravírovat na součást požadované číslo nejsem schopen přidat tuto property vlastnost. Prosím neměl by někdo nápad jak tuto informaci na součást/plech přidat.

Děkuji.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 994
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2018 v 12:25

Přes iVlastnost to nepůjde. V určitých případech by mohlo dojít k cyklické závislosti. Jedna z možností je iLogic. A tím upravit třeba text v náčrtu. Další možnost je postproces při samotném exportu (ale to je vyšší dívčí).

Náš translátor do GEO formátu (Trumpf) má tuto možnost nativně už v sobě.
Zpět nahoru
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2018 v 14:12
Děkuji za odpověď, že to nebude jednoduché mi bylo jasné.
Co se týče závislostí s iVlastnostmi, tak je mi záhadou že Inventor umožňuje přidat do 3D anotace zrovna tuto vlastnost název a další z iVlastností, ale jen a bohužel v této 3D poznámce.
Bylo by tedy jistě technicky možné přidávat i tyto ivalstnosti v úrovni součásti i v prostředí náčrtu textu, Autodesk bohužel umožňuje jen přidávání parametrů, kam text samozřejmě nedostanu.

Takže to vlastně není samotným softwarem možno udělat, jedině jak zmiňujete určitým postprocesem.

Váš translátor je hezký, ten je ale šitý bohužel na jiné formáty.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 994
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2018 v 14:54
K těm iVlastnsotem:
- Máte prázdnou součást
- Vytvoříte náčrt s textem, který odkazuje na hodnotu "Objem" (standardní iVlastnost)
- Text použijete jako profil a vysunete ho.
- Objem se změnil -> přepíše se text v náčrtu -> změní se objem -> přepíše se text v náčrtu -> ...a tak pořád dokola.
 
 
 
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 487
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2018 v 11:36
Proč řešit popis dílu tímto složitým způsobem?
Na zakázkový díl přidávám prvek reliéf (s nepatrným vysunutím, třeba 0,01), kde mám textové pole a tam navázáno označení dílu / kontraktu. Funguje 100%. Jediné co mě zlobí jsou fonty písma - tyto musí mít objem, tzn. 2 obvodové čáry, dvojí jiskření přes sebe.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1342
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2018 v 11:42
Já tento pronblém řeším u že do výkresu rozvinu dílce vložím textové pole které ukotvím a pak  tam do něj vložím tvlastnost z modelu. Mám vyznečené že gravírovst se bude vše co je červě na výkrse a zbytek pálit. 
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1342
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2018 v 11:43
Původně odeslal(a) Radek001 Radek001 napsal(a):

Proč řešit popis dílu tímto složitým způsobem?
Na zakázkový díl přidávám prvek reliéf (s nepatrným vysunutím, třeba 0,01), kde mám textové pole a tam navázáno označení dílu / kontraktu. Funguje 100%. Jediné co mě zlobí jsou fonty písma - tyto musí mít objem, tzn. 2 obvodové čáry, dvojí jiskření přes sebe.

toto je dobré ale je problém že je tam moc čár na pálení lepší je vkládat text do výkresu který je kotven k  ploše dílce. 
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2018 v 15:54
Původně odeslal(a) Radek001 Radek001 napsal(a):


Proč řešit popis dílu tímto složitým způsobem?
Na zakázkový díl přidávám prvek reliéf (s nepatrným vysunutím, třeba 0,01), kde mám textové pole a tam navázáno označení dílu / kontraktu. Funguje 100%. Jediné co mě zlobí jsou fonty písma - tyto musí mít objem, tzn. 2 obvodové čáry, dvojí jiskření přes sebe.


Obávám se že jsme se nepochopily, chci mít svůj díl (jakýkoliv) spojen s ivlastností název (title) součásti. Tuto vlastnost bych chtěl přidat do textového pole, pokud by toto bylo možné máme po problému. Jenže Inventor toto nedovoluje. Jediné co lze je tam textovým polem napsat výše zmíněné výrobní číslo. Ale to bylo zrovna jediné řešení které jsem nechtěl. A to se týká právě zmíněného reliéfu...

Jak již bylo řečeno výše, nějakým post makrem by to mohlo býti řešitelné ale nativně bohužel.

přikládám screen který to snad trochu přiblíží. Zašedlé buňky nelze vyplnit tak jako ve výkrese, z výkresu jak je zmíněno níže by to šlo bez problému, ale my již využíváme přímý export ze součásti.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 25370/2018-04-09_6.png

Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1342
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 13:49
jaký koli paramatr lze vložit do textu ve výkrese. Sám mám takhle na výkrese vložené číslo výkresu/číslo zakázky a vše se mi mění jak má při změně parametru v modelu ipt. Myslíte to stejne?u parametru musí být nastavena funkce exportu

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 13:56
řeč je ale o modelu. Pakliže děláte výpalky z výkresu, zaděláváte si na problém s měřítkem.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1342
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 15:15
Nezadělávám. Výkres se skládá ze 3 listů ohnutý(měřítko dle potřeb modelu),rozvin(měřítko dle potřeb modelu) a rozvin pro pálení(1:1)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 15:32
V poslední době je trend nedělat výkresy vůbec a výrobu odehrát v rámci modelu a vy děláte výkres s třemi listy - PARÁDA
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1342
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 15:47
No pokud chci znacit dilce jak potrebuji,tak jina moznost neni. Nehlede na to pri exoortu mam 3soubory kazdy pro jiny usek vyroby. Ten trend bohuzel je ale jestli je to spravny smer to nevim. Par zakazek jsem mel uz dle modelu s poznamkama a vykresy stejne potrebujete pro lidi na dilne.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7269:VIPDynamické pole z částí hodnot vlastností výkresu (Název, Předmět, Autor, Uživatelské)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9942:VIPPřevodní tabulka anglických, českých a německých názvů standardních iVlastností v Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.