Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2324 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor 2013 a soubor STEP

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor 2013 a soubor STEP
    Zasláno: 10.dub.2018 v 19:20
Ahoj, potřebuji radu. Zajímá mne, jestli Inventor 2013 umí importovat a exportovat soubor STEP.
Na internetu jsem našel nějaké návody, ale nějak se mi to nedaří.
Tyto návody jsou dělány ale v Inventoru 2016 ...
je nějaká šance, že to jde i v Inventoru 2013?
Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Kosmosmen
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 19:45
Ano, Inventor podporuje formát STEP už "od nepaměti". Většinou stačí přetáhnout .stp soubor do okna Inventoru.

Viz též:
http://www.cadforum.cz/cadforum/cad-formaty-podporovane-inventorem-2013-import-export-tip8547
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 19:49
otevřít se mi to podařilo, ale je to vykreslené jen z čar, není to plný model a já bych chtěl plný, jak na to? ...
Kosmosmen
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17142
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 20:03
To záleží co je v tom STEP souboru uloženo - pokud tam bude plný model, objeví se plný model. Když tak se podívejte na Možnosti v příkazu Otevřít/Import.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 21:49
tam mám zaškrtnuté všechny možnosti.
Já právě ani nevím, jak to mají kreslené, to mi přinesl kamarád na zkoušku, jestli to pujde otevřít a on také neví jestli to mají jako plný model...
Ale pokusím se zjistit, jak to mají uložené oni ...
Děkuji za odpověď
LOL
Kosmosmen
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 21:54
Já bych řekl, že je chyba v eportu a někde chybí ploška, chyba v šiti. Jde opravit siť?
Mělo by to vypada jak v šesetem okně na teto stránce: http://autodeskclub.cz/clanek/6114-pouzivame-inventor-mesh-enabler-pro-autodesk-inventor-2013/
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 22:24
když pro mě je toto vše nové a nevím jak ji opravit, ...
pokud to nějak jde v mém případě,...
ale spíš se mi zdá, že to není uložené v plném modelu, zítra pověřím kamaráda, aby zjistil, jak byl soubor ukládán, protože já to asi nemám šanci zjistit, nebo mám?Wink
Kosmosmen
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2018 v 08:11
Divám se na to, at mě dochází, že prvně slyším že step je pouze v čarách... je možne hodit screen časti modelu?
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1305
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2018 v 08:16
Většinou stačí trocha sešití a je to v pohodě. Když tak mi to zašlete a ja se na to mrknu.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2018 v 22:10
Dáte mi prosím email? Nebo jinou variantu jak Vám to mohu zaslat?
Děkuji
Kosmosmen
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2018 v 22:11
screen modelu? Jak na to?
Kosmosmen
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2018 v 22:32
Screen = print screen obrázovky + málování. Šlo mi to, že stači jek kousek, at nezveřejnujete celý model, který by neměl být vidět na veřejnosti.

Jinak v podpisu mám odkaz na web kde je můj mail. Mohu se taky na to podivát....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2018 v 15:57
konečně se mi to podařilo vložit :-) Tohle už je vytažené z výkresu, zkoušel jsem dělat výkres...
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9895/zk.jpg

Kosmosmen
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2018 v 15:58
aha, já to pochopil jakko funkci v Inventoru :-)
Kosmosmen
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2018 v 15:59
ja nepochopil ze chcete hodit obrázek modelu, sem si seděl na vedení :-D

Kosmosmen
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2018 v 16:49
Hodil by se obrázek modelu. Protože step má vetšinou plochy a ted nevim, zda ten váš step má plochy a nesešite a nebo je to drátový model, jak pišete.

Výkres je zas něco jiného.......

Pochopil jsem vás tak že chcete řadný model a ne výkres.....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
kosmosmen Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCad2009, Inventor2009
Stav: Offline
Bodů: 97
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kosmosmen Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2018 v 16:59
Tak už je to jako plný model, byl mi poslán jiný soubor a ten už funguje :-)
Teď otázka, jak si rozhodim sestavu na jednotlivé části, abych mohl třeba např. upravovat náčrt, vysunutí ...
Díky za info

Kosmosmen
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.dub.2018 v 17:07
Aha.

Sestava se rozhodi automatický na díly.

Upravit načrt, vysunutí ... nijak, to step nepodporuje..... ale inventor umožnuje přimou editaci -> Položka Příme uprávy
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9103:Převod Revit souboru do STEP (.rvt na .stp)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,430 sekund.