Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2885 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit zateplení fasády

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit zateplení fasády
    Zasláno: 03.kvě.2018 v 19:47
Dobrý den,

prosím o radu. Jakým způsobem řešíte zateplení fasády? Nemůžu použit sendvičovou konstrukci - ta nelze rozložit na jednotlivé vrstvy a já potřebuji izolaci zobrazit pouze ve výkrese nového (navrhovaného stavu). Nabízí se možnost použití izolace samostatně jako stěny, ale zde jsem narazil na problém s ořezáním izolace kolem oken. Okno "prořízne" pouze zdivo a izolace zůstane neporušena. Dá se to nějak nastavit v rodině okna. Zkoušel jsem v rodině vybrání přetáhnout přes vnější hranu zdiva, ale bez úspěchu. Jakým způsobem řešit zateplení ostění a nadpraží? Jen pro upřesnění používat Revit LT 2014
Preferuji řešení které bude provázané s výkazem.

Děkuji moc za případné odpovědi
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2018 v 20:21
Izolace jako samostatná stěna, geometrie spojená se stávající stěnou. Dveře/okno mají otvor do stěny definovaný buď jako Void - pak řeže otvor do takové hloubky/tloušťky stěny, jak má nadefinováno v rodině, nebo jako Opening, pak řeže otvor do všech stěn, které jsou geometricky spojené s host stěnou dveří nebo okna. Oba druhy otvorů v rodinách oken dveří nelze kombinovat. Protože izolace fasády bude zabíhat na rám okna, pak je vhodnější použít Void (nebo více Void pro vytvořeží ostění).
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2018 v 21:32
Děkuji za odpověď,

po delší pauze se vracím k tématu. Výše popsaný způsob lze dobře aplikovat na zateplení v případě, že okno je osazováno s hranou tepelné izolace tzn. ostění je rovno tloušťce zateplovací vrstvy. Problém nastává, pokud je nutné obalit ještě zbytek ostění slabším izolantem viz příloha . Existuje nějaký způsob? 
Já to nakonec udělal trochu "prasácky" v rodině okna jsem nastavil přesah izolantu ostění (viz obr 1) a zbývající část co scházela k rámu okna  jsem v půdoryse a řezu doplnil šrafou a změnil tloušťky čar. (viz obr) Má to ale nevýhody 
1. není spočítáno zateplen í ostění do výkazu (asi by šlo dopočítat přes výpis oken)
2. Viditelná hran v axonometrické zobrazení

Je nějaké sofistikovanější řešení?

Díky za případné podměty



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 49946/Jana_Wericha_Blatná.jpg






Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 49946/půdorys.jpg



Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2018 v 08:51
Lze to řešit pracněji, máme na to rodinu "stěny", ale to vyžaduje mít možnost tvorby rodiny namístě, což v LT asi nemáte. Můžete si zkusit udělat rodinu sloupu nebo něčeho podobného, co bude mít materiál izolace, to osazovat do ostění, graficky spojit se stěnou (to by u sloupů mělo jít). Otázka vnější omítky atd dál zkomplikuje toto řešení, ale možné to je. Dopočítání v tabulce je mnohdy postačující, je to informační model, ne vizualizační.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5842
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čvc.2018 v 06:04
Dobrý den, 

přistupujeme k tomu podobně, používáme rodinu, kterou vkládáme jako komponentu zařazenou do kategorie stěn. Napojení na izolant i stěnu proběhne automaticky při vložení.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/CC_Rodina_osteni.png


PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5513:Jak rozdělit plochu fasády na více různobarevných částí?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 11457:Proč mi A360 Viewer resp. BIM 360 Team nezobrazují materiálové textury na fasádě?
Tip 8337:Revit - rozdělení stěny na barevné plochy - Malba.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.