Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5493 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozdělení projektu + sdílení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hanz10 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit 2016, AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hanz10 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozdělení projektu + sdílení
    Zasláno: 05.kvě.2018 v 18:17
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jak řešíte dělení projektu v Revitu. Pokud dělíte projekt podle oboru, jak řešíte jednotlivé objekty, které jsou vynášeny v Revitu ?

Jde to dělat tak, že se udělá prvotně konstrukční systém budovy a následně se to "oplácá" architektonickýma prvkama ? To "oplácání" už by se dělalo v novém prázdnéj projektu, kde by byl ten konstrukční model připojen ?

Nebo se vše vynese v jednom modelu (ARCH) a pak se v novém projektu pomocí funkce Kopírovat/Sledovat přetáhnou osy a podlaží a následně se udělá jen potřebný konstrukční model ? (KON) Není to trošku dvojí zbytečná práce ?

Má s tímto někdo zkušenosti ?

PS: Jak máte řešenou práci více uživatelů na jednom projektu ? Pomocí A360 TEAM, Autodesk Vault, Revit Server či jiné možné řešení ? Které z těchto řešení je nejlepší pro plynulý a rychlý chod Revitu ? 

Děkuji za odpovědi :)


Upravil Hanz10 - 06.kvě.2018 v 08:48
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2018 v 12:00
Začnu od konce - sdílení mezi uživateli - používám v několika kancelářích Revit Server. Řešení pomocí (dnes) BIM360 Design je tak drahé v českých podmínkách, že ho nikde nepoužíváme. Jiné řešení není - pokud nesedíte na rychlé internetové lince, pak lze využít VPN a pracovat jako ve vnitřní síti.
Rozdělení mezi ARCH a STAT - v naprosté většině se vychází z arch modelu, protože na začátku se řeší vzhled, funkčnost atd a konstrukční systém je zatím neřešený. Až se objekt usadí, domyslí tak až pak dojde ke konstrukčnímu řešení. Těch možností je několik, zatím nejvíc se osvědčuje v určitém okamžiku rozdělit model na arch a stat, bez nějaké velké automatizace (copy/monitor) a statik si koordinuje svůj model na základě koordinace s arch a komunikace s arch a ostatními profesemi. Otázka výkazu atd je pro každý projekt řešena samostatně, pokud nebudete projektovat pořád stejné rodinné domky, tak se vždy na začátku tyto kroky musí domluvit.
V dalších stupních pak profese přistupují na RS, mají tam svoje modely a je to vše prolinkované dohromady.
Zpět nahoru
Hanz10 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit 2016, AutoCAD2015
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hanz10 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2018 v 12:45
Takže pokud dobře chápu, doladí se celý model v ARCH. Následně se založí nový projekt a tvoří se pouze konstrukční model na základě architektonického a koordinuje se s ARCH modelem.

Takže pokud se statik rozhodne změnit např. velikost průvlaků. Upraví tento průvlak ve svěm KON modelu a následne se upravi nosník i v ARCH modelu. (Kvůli správnému ořezání příček apod.) Není to trochu dvojí práce ? Není nějaké efektivnější řešení ?

Konstrukční model i architektonický model se zpracováva v jedné kanceláři. Není v tomto případě lepší to zpracovávat tedy v jednom projektu ?
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2018 v 13:05
Většinou se nezakládá nový model, ale pouze stávající arch zkopíruje, vyčistí a statik si ho upravuje sám ve svém. 
Vše v jednom - je problém se zodpovědností při případných změnách, náhodném posunutí apod. V oddělených modelech je zodpovědnost jednoznačná.
Po několika pokusech se nám trochu více práce nezdá až tak jako velká ztráta.
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2018 + Cadkon2018, Revit2018.2
Stav: Offline
Bodů: 87
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2018 v 07:51
Zdravím. My používáme jeden sdílený model, kde je stavba i statika (beton i ocel). Ostatní profese jsou připojené jako samostatné modely. Zatím jsme nenarazili na zásadní problémy.
Ž.
Zpět nahoru
váca Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.bře.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit, AutoCAD, NavisWorks
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace váca Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2018 v 15:59
Zde několik možností: http://www.bimfo.cz/Aktuality/BIM-projekt-vcetne-statickeho-modelu-v-Revitu.aspx
Nevíce používaná je ta jak píše pan Jirát.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6394:VIPSdílený souřadnicový systém AutoCAD-Revit (principy, postupy, tipy).
Tip 6704:VIPPostupy a tipy k nastavení týmového projektu v Revitu.
Tip 6379:Sdílený souřadnicový systém AutoCAD - Revit.
Tip 9272:Resetování sdíleného souřadného systému Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 11791:Odmítnutý přístup k projektu Collaboration for Revit (C4R) - dva Revity.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.