Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1397 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Příkazový řádek

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Popelar Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Popelar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Příkazový řádek
    Zasláno: 06.kvě.2018 v 09:29
Zdravím, potřeboval bych se zeptat na snad jednoduchou otázku. Už nějakou dobu se snažím najít způsob jak by se dala upravovat tabulka v AutoCADu čistě skrz příkazový řádek. Pokoušel jsem se najít nějaký příkaz, který by umožňoval editaci pomocí příkazu "command", ale bez výsledně, když se jednalo čistě o text. Jde mi hlavně o to, abych v podstatě nemusel do programu jako uživatel vstupovat a ručně vypisovat hodnoty nebo text do tabulky.

Předem děkuji za odpověď Smile
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17206
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2018 v 10:02
Na vytváření můžete použít variantu -TABULKA. Data buněk pak zadáváte oddělená tabelátorem. Při editaci musíte nějak určit buňku, kterou chcete upravit - pak už ale také zadáváte hodnoty klasicky jako na příkazovém řádku. Nebo co přesně potřebujete? Určit buňku adresou? To jde když tak doprogramovat.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Popelar Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Popelar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2018 v 12:05
Potřeboval bych nějaký způsob, klidně za pomoci LISPu, který by umožňoval automatický zápis hodnot do tabulky AutoCADu s co nejmenším přispěním uživatele. Třeba zápis z vnějšího souboru nebo tak něco. Dělám něco podobného poprvé, takže díky za všechny rady Smile
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17206
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2018 v 13:04
Z vnějšího souboru je do tabulky v DWG nejlépe dostanete pomocí Copy/Paste z Excelu. Nebo rovnou z CSV souboru pomocí CSV2TABLE - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/import-csv-souboru-do-tabulky-autocadu-tip8324
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD Electrical 2019, AutoCAD 2019
Stav: Offline
Bodů: 1660
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.kvě.2018 v 14:03
Tiež môžete použiť automatické pole, ako napríklad plocha ohraničená krivkou, vlastnosti súboru ....
Prípadne hypertext odkazy
Zpět nahoru
Popelar Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2018
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Popelar Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2018 v 19:33
Omlouvám se za pozdní zprávu, ale do teď jsem se k tomu ještě nedostal. Udělal jsem program, který je schopen překreslit tabulku z .csv souboru. Jenže nejsem schopen přijít na to jak se určují buňky, do kterých chci zapsat příslušné hodnoty. Nějak se mi tam vyplní, ale nemám zdání podle čeho, a tak ani nevím jak to zapsat do příkazového řádku, aby se to udělal samo. Zkouším to pomocí (command "_tabedit"), ale pořád nevím, jak označit správnou buňku. Smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4215:VIPJak vrátit/změnit polohu/ukotvit okno příkazového řádku AutoCADu?
Tip 5194:VIPHromadné čištění AEC stylů v ADT.
Tip 3697:VIPJak spuštěním AutoCADu aktivovat zvolené rozvržení daného DWG výkresu?
Tip 1572:VIPChyba při instalaci: Nesprávné parametry příkazového řádku (Incorrect command line parameters)
Tip 3069:Jak vypnout příkazový řádek AutoCADu?
Tip 2876:Nedaří se mi zapnout průhlednost příkazového řádku AutoCADu 2004.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.