Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4731 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

zmeny vo vykresoch / preciarknute koty

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pepet Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.lis.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2011
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepet Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: zmeny vo vykresoch / preciarknute koty
    Zasláno: 16.kvě.2018 v 20:21
Dobry den,

chcel by som spravit zmenu na vykrese vid. obr.1.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 5243/zmena01.JPG



Nedari sa mi vsak najst moznost preskrtnut hodnotu/text koty. V dialogu koty som nenasiel ziadnu moznost.


Na obrazku c.2 je sposob akym sa da dosiahnut ciel ale:
- povodna kota je preskrtnuta pomocou nacrtu v pohlade vykresu
    (nacrt nedrzi vzajomnu polohu pri presune koty)
- vytvoril som novu (duplicitnu) s upravenou toleranciou
    (taktiez nedrzi vzajomnu polohu pri presune povodnej koty)


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 5243/zmena02.JPG



Otazka:
Pozna niekto jednoduchsie riesenie, popripade spravny postup a mohol by sa s nim podelit?
Dakujem.


Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1014
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2018 v 09:25
Podle mě se takhle v Inventoru pracovat nemá. Na výkrese by měl být pouze platný stav, případně s nějakou revizní značkou, ale škrtat hodnotu kóty je postup z doby tužka+papír.
K uchování předchozího stavu je určený Vault, kde máte uložené všechny relevantní verze výkresu přes celou historii. 
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2018 v 14:31
Tak, tak ako Vam pise pan Navara. S tymto som sa este nestretol. Jedine ak je to nejaka oblastna podnikova norma.
Na toto sluzi revizna znacka a revizna tabulka.
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
pepet Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 22.lis.2007
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2011
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pepet Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2018 v 21:17
Dakujem za reakcie.
Ak som radu spravne pochopil tak staci umiestnit reviznu znacku a v reviznej tabulke popisat zmenu s informaciou o povodnej hodnote aby bola zachovana historia. Hodnotu koty zmenit na aktualany stav a vykres ulozit.

Pouzivam jednouzivatelsky projekt, bez Vault-u.

Vlastne je to tak aj urobene (revizna znacka, revizna tabulka), len sa mi zdalo prehladnejsie (mohol som skratit / zjednodusit popis zmeny) riesenie nechat kotu s povodnou hodnotou.

Pekny vecer


Upravil pepet - 17.kvě.2018 v 21:22
Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2018 v 10:48
Ano spravne.
Vykres ma byt presne urceny, jednoznacny, koty nesmu byt rucne prepisovame. Plati pre vykresy v CAD
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 324/Änderung.jpg

Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,625 sekund.