Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4860 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor Studio - změna obrázku scény

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sli064 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.bře.2018
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sli064 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor Studio - změna obrázku scény
    Zasláno: 29.kvě.2018 v 17:19
Dobrý den,
nedaří se mi najít návod, jak změnit velikost obrázku pozadí  (Studiové styly osvětlení - Prostředí - Obrázek scény).
Většinou mám malou součást, která je oproti prostředí mnohonásobně menší (třeba 10 cm). Jde nějak upravit velikost scény (a tím i obrázků),  jde si vyrobit vlastní?

Na nettu jsem nenašel k tomu vůbec nic. Ví někdo, nebo mě aspoň nasměruje? Děkuji.
AutoCAD, Inventor, Solidworks
https://grabcad.com/karel.scheuerer-1
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 235
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2018 v 09:26
Dobrý den.
Zkuste ribbon „Pohled“ – „Vzhled“ – „Styl osvětlení“ – „Nastavení“. Otevře se „Editor stylů a norem“, v něm na kartě „Prostředí“ je dole „Měřítko“.

 

Mašek
Zpět nahoru
sli064 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.bře.2018
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sli064 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2018 v 13:10
Děkuji,
měřítko lze měnit v rozmezí 10-100 %, takže pořád je to moc velké, když mám rozměry součástí kolem 10 cm.
Divím se že to nejde (? aspoň teda né jednoduše), když jednotky součástí jsou "virtuální" - Inventoru je přece jedno, jestli je to v cm nebo v metrech, obrázky jsou stejné (jen omezené velikostí rozlišení renderů) - s 2000 px můžu vyrenderovat např. most, at už je velký 10 cm nebo 100 m.


AutoCAD, Inventor, Solidworks
https://grabcad.com/karel.scheuerer-1
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17400
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.kvě.2018 v 13:24
Bezrozměrné jednotky má AutoCAD. V Inventoru, s jeho simulacemi, statickými výpočty, CNC kódy a 3D tiskem, to zas až tak moc jedno není.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
sli064 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.bře.2018
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sli064 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2018 v 11:02
Ahá, moc děkuji za informaci, to je dobré vědět :)
AutoCAD, Inventor, Solidworks
https://grabcad.com/karel.scheuerer-1
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 6754:Inventor Studio render s průhledným pozadím.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,520 sekund.