Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 10926 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNelze měnit styl vykreslování

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 97
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze měnit styl vykreslování
    Zasláno: 08.čer.2018 v 10:36
Dobrý den,

mám vlastní tabulku stylu .ctb a ve správci hladin potřebuji přiřadit k jednotlivým hladinám styly (barvy) pro vykreslení, ale možnost "vyberte styl vykreslování" je neaktivní. Potřebuji hladinu ve které je blok stavby udělat jednobarevnou pro tisk.

ACAD 2014 LT

předem děkuji za rady.


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1671
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2018 v 11:04
Jsou dva základní způsoby stylů CTB a STB. Není to snadno zaměnitelné, musíte při založení nového výkresu vybrat tu správnou šablonu. 
Každopádně CTB jsou odvislé od barev z anglického Color
STB je dle pojmenovaných stylů, které se přiřazují hladinám.

Čili nemůžete hladině přiřadit CTB styl.


Upravil johny - 08.čer.2018 v 11:12
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2022 / altern. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1221
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2018 v 17:06
---nápověda "Dialog Nastavení tabulky stylu vykreslování"---
Dialog Možnosti, karta Vykreslování a publikování
Seznam možností - Zobrazí se následující možnosti:
Výchozí chování stylu vykreslování pro nové výkresy
Řídí režim stylu vykreslování, Barevně závislý nebo Pojmenovaný, který je použit při otevírání výkresu vytvořeného ve verzi předcházející verzi AutoCAD 2000 nebo při vytváření zcela nového výkresu bez použití šablony výkresu.
Styl vykreslování je kolekce nastavení vlastností definovaná v tabulce stylu vykreslení a aplikovaná na výkres při tisku. Změna výchozího nastavení stylu vykreslování pomocí dialogu Možnosti nemá vliv na aktuální výkres.
Výchozí nastavení vykreslovacího stylu je Použít barevně závislý styl vykreslování. Implicitně je tlačítko nastavení stylu vykreslování na panelu nástrojů Vlastnosti nedostupné. Toto tlačítko je zpřístupněno, pokud vyberete volbu Použít pojmenovaný styl vykreslování a otevřete nový výkres. (systémová proměnná PSTYLEPOLICY)

Použít barevně závislý styl vykreslování
Použije barevně závislé styly vykreslování v nových výkresech i ve výkresech, které byly vytvořeny ve verzi AutoCAD Release 14 nebo novější. (systémová proměnná PSTYLEPOLICY = 1)
Barevně závislé styly vykreslování používají čísla z Indexu barev AutoCAD k vytvoření tabulky stylů vykreslování s příponou souboru .ctb. Každá barva je definována názvem nebo číslem od 1 do 255. Každé číslo barvy můžete přiřadit k jinému peru plotru v zájmu dosažení různých nastavení vlastností vykreslovaného výkresu. Pokud je tato volba vybrána, je styl vykreslení vytvořen pro každé barevné nastavení.
Jakmile se výkres uloží se stylem vykreslování Použít barevně závislý styl vykreslování jako výchozím, můžete změnit výchozí nastavení na Použít pojmenovaný styl vykreslování pomocí příkazů PŘEVODCTB a PŘEVODVSTYLU.

Použít pojmenovaný styl vykreslování
Používá pojmenované styly vykreslování v nových výkresech i ve výkresech vytvořených v dřívějších verzích. Styl vykreslení je definován v tabulce stylu vykreslení připojené k rozvržení. Tabulky pojmenovaných stylů vykreslování jsou soubory s příponou .stb. (systémová proměnná PSTYLEPOLICY = 0)
Po uložení výkresu s volbou Použít pojmenovaný styl vykreslování jako výchozí jej můžete převést na volbu Použít barevně závislý styl vykreslování pomocí příkazů PŘEVODCTB a PŘEVODVSTYLU. Jakmile však použijete příkaz PŘEVODVSTYLU k převedení výkresu z používání tabulky pojmenovaných stylů vykreslování na tabulku barevně závislých stylů vykreslování, nelze již příkaz PŘEVODVSTYLU použít k zpětnému převodu na používání tabulky pojmenovaných stylů.
 
Aktuální nastavení tabulky stylu vykreslování
Určuje aktuální nastavení tabulky stylu vykreslování, které bude použito u nových výkresů.

Výchozí tabulka stylu vykreslování
Určuje výchozí tabulku stylu vykreslování, která bude připojena k novým výkresům. Tabulka stylů vykreslování je soubor s příponou .ctb nebo .stb, který obsahuje a definuje styly vykreslování.
Pokud používáte barevně závislé styly vykreslování, tato volba nabídne seznam všech tabulek barevně závislých stylů vykreslování, které byly nalezeny ve vyhledávací cestě, jakož i hodnotu Žádné. Pokud používáte pojmenované styly vykreslování, tato volba nabídne seznam všech tabulek stylu vykreslování.

Výchozí styl vykreslování pro hladinu 0
Určuje výchozí styl vykreslování pro všechny hladiny ve výkresu při otevírání výkresu, který byl vytvořen ve verzi předcházející verzi AutoCAD 2000, nebo pro Hladinu 0 při vytváření zcela nového výkresu bez použití šablony výkresu.
(systémová proměnná DEFLPLSTYLE)

Výchozí styl vykreslování pro objekty
Určuje výchozí styl vykreslování pro nové objekty ve výkresu při otevírání výkresu, který byl vytvořen ve verzi předcházející verzi AutoCAD 2000, nebo při vytváření zcela nového výkresu bez použití šablony výkresu.
(systémová proměnná DEFPLSTYLE)

Přidat nebo upravit tabulky stylů vykreslování
Zobrazí Správce stylů vykreslování (okno Průzkumníka Windows), kde můžete vytvářet nebo upravovat tabulky stylů vykreslování.
---
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1926:Nefunguje změna výšky textu kót.
Tip 10284:Popisky Civilu 3D a měřítka.
Tip 1517:VIPChyba NEROZEZNATELNÁ VERZE, NELZE PŘEČÍST nebo CHYBA SYNTAXE při tisku (Unrecognized version).
Tip 6916:R14PSKit: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
Tip 4443:Který prohlížeč DWG podporuje vykreslování dle výkresových stylů.
Tip 528:Proč moje tištěné výkresy nemají tloušťky čar?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,266 sekund.