Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3581 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit kótování základu s násypem

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit kótování základu s násypem
    Zasláno: 21.čer.2018 v 11:29
Dobrý den,

už delší dobu mám problémy s výškovými kótami v Revitu. 
1. Nevíte jakým způsobem okótovat složenou stěnu (základ+ násyp) - Revit vždy okótuje pouze základový pas. Tedy horní hrana se zobrazí správně a spodní úroveň kótuje bez násypu - jak toto řešit?
2. Při kótování výšek v půdoryse se zobrazují nesmyslné výškové úrovně - například horní hrana podkladního betonu a nikoliv čistá podlaha. Toto chování pozoruji ale pouze někdy, ve většině případů kóty fungují správně.

Existuje nějaký postup jak toto správně nastavit.

Děkuji předem za reakci 

M
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2018 v 14:09
Něco takového (ad 1.)?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/an1.JPG



Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2018 v 14:51
Dobrý den,

myslel jsem kótování výšek v půdorysu, v řezu nemám problém. Jde o to, že nevím jakým způsobem nastavit aby se kótovala spodní hrana násypu (základová spára), revit mi vždy zakótuje spodní hranu betonu (hodnota nad základovou spárou). 

Podobný problém řeším při kótování čisté podlahy, někdy se okótuje podkladní beton, někdy čistá podlaha. Žádnou logiku jsem v tom nenašel.

Děkuji za odpověď
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2018 v 16:07
Ten obrázek je půdorys :-) Pokud potřebujete vidět ve výškové kótě spodní i horní hranu konstrukce, je to vlastnost té kóty, nahoře v panelu pod ribbonem máte možnost volby pro danou kótu, co zobrazí, aktuální/horní/spodní/obě.
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.čer.2018 v 20:25
Dobrý den,

pořád si nerozumíme :-) Horní a spodní hranu zobrazit umím, ale nedokážu nastavit spodní hranu takovým způsobem aby zobrazovala opravdu spodní hranu konstrukce v mém případě výkopu. Jinak řečeno Revit vždy kótuje horní a spodní hranu jednotlivé konstrukce (v mém případě základu a násypu zvlášť). Já ale potřebuji zobrazit skutečné hodnoty výkopu - horní hranu základu (betonu) a zároveň spodní hranu násypu v jedné kótě. A tohle mi přesně nejde nastavit. Teď jsem přišel, že pomocí klávesy tab dokážu přepínat jednotlivé reference a ty pak zakótovat, ale pouze zvlášť. Používám složenou stěnu, zkoušel jsem i modelovat zvlášť základ a násyp, ale chová se o úplně stejně. 

pokusil jsem se nahrát obrázek pro lepší představu

Díky 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 49946/ZÁKLAD_PŮDORYS.jpg






Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 49946/ZÁKLAD_ŘEZ.jpg



Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2018 v 08:45
Není nad obrázek :-) To vám nepůjde nastavit, kóta nebo i popiska se vždy chytí jen jedné z těch stěn. Jedině na to použít nějaký line based obecný model, nebo dvě samostatné kóty a společný rámeček kolem nich. Nebo vnitřní a vnější obrys základů převzít jako náčrt pro základovou desku, tu pak můžete upravit do požadované struktury a horní spodní hranu okótovat jednou kótou.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3115
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2018 v 12:11
Nebo zkusit popisku stěny, kde jedna hodnota je např Dolní odsazení, druhá hodnota může být vypočtena z toho, co je dostupné ve vlastnostech složené stěny. Ale pokud máte LT ve starší verzi, tak to tam nepůjde.
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2018 v 21:44
Děkuji za reakci.
Bohužel, mám starší verzi, tudíž popiska stěny jak se píše v poslední odpovědi je pro mě nepoužitelná. Nakonec jsem zvolil variantu dvou samostatných popisek (pro horní úroveň a spodní úroveň), jedna v hranaté a druhá v kulaté závorce. Pak už stačí určit horní či spodní výšku (případně přepnout pomocí tabulátoru jednotlivé prvky)

Ještě jednou moc díky za odpovědi
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8006:VIPVýpočet a výkaz objemu výkopů a násypů v Revitu.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 11370:Tvorba popisu základů – pokud jsou vytvořené jako stěny.
Tip 8480:Jak urychlit kótování stěn v Revitu?
Tip 10617:Jak v Revitu zobrazit skryté hrany základů (a jiných objektů)?
Tip 11238:Konstrukční základové pasy nejsou správně začištěny do rohu, v rozích dochází k nežádoucímu přesahu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,311 sekund.