Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5465 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Délka čáry do proměnné

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JDoubrava Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.kvě.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JDoubrava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Délka čáry do proměnné
    Zasláno: 02.čvc.2018 v 12:40
Nevím jestli je to sem správný dotaz, ale potřebuju dostat v Autocadu Mechanical nebo i v Autocadu délku čáry do nějaké proměnné a tu pak změnit o nějaký koeficient. Jde to nějak udělat?
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2018 v 13:00
Všechno jde, ale co s tím dál? 
délku čáry do nějaké proměnné a tu pak změnit o nějaký koeficient... A CO?

Mimochodem, když dáte příkaz _LENGTHEN (délka), vyberete objekt měření, pak výsledná délka je nejen zobrazena, ale i uložena v systémové prověnné PERIMETER. 
Tu pokud chcete znásobit, tak můžete takto: (* (getvar "perimeter") 0.25) - vč. závorek!

--- nebo můžete zkusit z toho udělat blok: https://autode.sk/2tTWTPa


Upravil johny - 02.čvc.2018 v 13:12
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2018 v 13:10
Původní dotaz je poněkud nejasný - co je cílem? Pokud chcete měnit délku čáry parametrem, podívejte se také na parametrické rozměrové vazby (ribbon Parametrické) a Správce parametrů. Můžete je také řídit Excelem (viz XLSparam).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
JDoubrava Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.kvě.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JDoubrava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2018 v 13:14
Děkuji, nepopsal jsem to jasně. Příkaz DÉLKA mi asi bude stačit. Ty paramertrické funkce neznám, nastuduji, vypadá to že by se tím dalo hodně věcí zautomatizovat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4619:Délka vynášecích čar kót v Revitu.
Tip 577:Jak posčítat délku vybraných čar ve výkresu AutoCADu LT?
Tip 10030:Kóta s pevnou délkou vynášecí čáry.
Tip 4613:Kóty s pevnou délkou vynášecích čar.
Tip 4781:Jak změřit délku křivky v AutoCADu LT?
Tip 10022:Dědičnost vlastností pokračovací řetězové kóty.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.