Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 29.kvě.2006 v 14:05 |
Asi jsem něco nepochopil. Zkouším si hrát s heslováním výkresů ve 2007. Dám uložit jako, v bezpečnostních možnostech dám heslo. Ještě ho potvrdím a výkres uložím a zavřu. Zkoušel jsem taky digitální podpis. Jak se pozná takový podepsaný výkres navenek? Já teda na něm nevidím nic.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
Tedka jsem to zkusil na své 2007 (EN) a funguje to normálně ... asi to máte nějaké celé rozbité :-).
Jestli je podepsaný soubor nějak odlišený nevím, nepoužívám to. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Na to by měl asi sloužit příkaz OVEŘPODPIS (nevím jak v AN). Vůbec ty příkazy jsou děs. Příkaz BEZPEČNOSTNÍMOŽNOSTI je teda vrchol! |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
:-) někdy je těžké přeložit to lépe, ale i ty anglické jsou někdy zajímavé (např. RENDERENVIRONMENT je na poprvé nenapsatelné a vyslovovat to také moc nejde :-) ).
Tak používejte EN příkazy s "_", jen je ale třeba mít help-soubor z anglické verze, kvůli orientaci. Je hrozná škoda, že v lokalizované nápovědě není v textu i položka "anglický název příkazu". Usnadnilo by to někdy práci a orientaci. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Heslo se cachuje, takže v tomtéž sezení už se vás na něj AutoCAD nezeptá (na jiném PC je samozřejmě heslo požadováno). Navenek se podepsaný výkres nejlépe pozná odlišnou ikonkou v Průzkumníku (máte-li zapnuté "Symboly", viz right-click na DWG souboru). Přesný název příkazu si nemusíte pamatovat, stačí napsat prvních pár písmen a stisknout tabulátor (a online slovníček příkazů je na www.xanadu.cz/localize). Upravil Vladimír Michl - 29.kvě.2006 v 16:02 |
|
![]() |
|
Kubeczka ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2018, Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 141 |
![]() |
Také bych se připojil k panu Bláhovi s prosbou o zařazení anglických ekvivalentů příkazů. Hodně by to pomohlo nám, kteří neustále se snažíme něco naprogramovat v LISPu. Předem děkuji.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
To mne sice taky napadlo, ale nic z toho se na mém počítači neděje. Zatím to nechám být - odzkouším to, až nainstaluji Mechanical2007 na další počítače. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Pro starší verze ACADu psával pan Hlavenka takovou šikovnou příručku: "Průvodce příkazy a funkcemi". A tam byl v záhlaví každý příkaz uveden česky i anglicky. To bývala velmi užitečná pomůcka. Nevím, zda se vydává dodnes (už v ACADU dělám minimálně), ale bojím se, že ne. Online překladový slovníček na stránkách Xanadu je sice fajn, ale vyhledává vždy jen jeden konkrétní příkaz. Takže když píše program někdo doma s vytáčeným připojením, tak mu to moc platné není. Nebyla by opravdu možnost obousměrný překladový slovníček příkazů udělat jako dokument, který by se dal stáhnout? To by možná dost lidem pomohlo. A kdyby to bylo i pro profesní "odnože" (Mechanical, Mechanical Desktop a ekvivalenty pro stavařinu), tak to by byla přímo bomba. |
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
![]() |
Tak problém s podpisem se vysvětlil. Protože mám jen certifikát na čipové kartě, začalo to fungovat, až když jsem připojil čtečku s kartou. Předtím se mi certifikát zobrazoval v seznamu a žádná chybová hláška či požadavek na připojení čtečky se neobjevila, ale k podepsání nedošlo. Heslo budu muset odzkoušet asi otevíráním na jiném počítači. Ještě mi úplně není jasný mechanizmus podepisování. Jak jednou podepsaný výkres opravím a znova podepíšu? Zatím mi to jen říká, že podpis byl zneplatněn. Ale to se snad poddá :-) Upravil Seiner - 30.kvě.2006 v 07:53 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21967 |
![]() |
Převodní tabulka anglických a českých příkazů AutoCADu je na autocad.xanadu.cz - ale máte ji i po ruce v každém AutoCADu - stačí použít LISP funkci (getcname) - např. (getcname "_CIRCLE") nebo (getcname "OVĚŘPODPIS") Po úpravě výkresu je potřeba jej znovu podepsat - změna podpis zneplatní. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,215 sekund.