Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4280 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Parametry

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Parametry
    Zasláno: 02.srp.2018 v 23:20
Zdravím.
Nedokážete mi prosím někdo poradit kde najít nějaký návod (krok po kroku)pro blbce samouka jak na parametry v inventoru. Asi spatně hledám. Už jsem to tu jednou řešil ale pořád tomu moc nerozumím.
Třeba prkotina - zadám - Delka=1000mm, 1,se mi u té koty neobjevuje to fx,a pak se mi slovo delka objevuje v kolonce -parametry modelu,na místo v kolonce výraz.
A když už se mi mění po změně delky a šířky vše jak má,pak mi nefunguje odsazení děr od okraju.
Koupil jsem si dvě knížky(ani v jedné to není),zkouknul nějaká videa(asi blbá)a nechápu to o moc víc.
Kreslím si výplně na zabradlí (jsem zámečník)dva plocháče propojené kulatinami po zhruba 80mm.A rád bych se naučil že když změním delku pole,tak se mi přidají další kulatiny a rozpočítá se mi to po tech zhruba 80 mm.
Když už se mi i povedlo že se přidají,tak odsazení první a poslední nefunguje.
Tak kdyby jste věděli o nějakém odkazu.Prosím o informaci.Asi jen špatně hledám.Přeci musel někdo nahrát video i pro začátečníky samouky amatery.Ne?
Děkuji :)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1014
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2018 v 00:28
Na to bych doporučil spíš školení, ale pro samouky přikládám příklad jak na to zábradlí. Je to sice jenom v náčrtu, ale pro pole výplní v sestavě je ten výpočet naprosto stejný.
Funkce ceil zaokrouhluje desetinné číslo vždy na nejbližší vyšší.
Podobně floor na nejbližší nižší a round od #,5 včetně nahoru, jinak dolů.
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/3-8-2018_0-18-01.png


Připojené souboryiptuploads/9996/VypocetPole.ipt
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2018 v 17:00
Děkuji za informace.
Ale proč někde není popsáno už jen to jak se vkladají rozměry.Asi budu muset na školení ale to bude ranec.Na to že si jen tak doma něco zkouším a tím si i trochu usnadnuji práci v práci,se mi moc nechce ze svého platit tisíce (a zaměstnavatel mi to těžko proplatí).
Vám se třeba v té tabulce objevuje - parametr modelu d0 a výraz CelkovaDelka.
Já když při zadávání koty zadám - CelkovaDelka=300,tak se mi to objeví v parametru modelu.
A o tom jak se zadávají uživatelské parametry se nedočtu nikde. :)
Ale děkuji - asi to vzdám

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17406
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2018 v 17:44
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2018 v 21:07

Připojené souboryiptuploads/69659/pole.ipt

Kdyby mi chtěl někdo pomoci s vysvětlením :)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 235
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2018 v 13:39
Dobrý den.
Vy začnete prvním  náčrtem a pro první kótu zadáte hodnotu "Délka=1000mm". Tím se z kóty d0 stane parametr s názvem "Delka", d1 = "Sirka", d2 = "Tloustka" atd. Pokud nezadáte název, zůstane tam pořadové číslo kóty "dXYZ". Tímto způsobem si hlavně zpřehledňujete práci, aby jste následně nemusel hledat, že zrovna kóta d0 je délka roštu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_01.jpg


Vedle toho si můžete již na počátku práce vytvořit vlastní uživatelské parametry. Kliknete na zeleně označené tlačítko "Přidat číselný parametr" a vytvoří se nový řádek. V něm zadáte název, zvolíte jednotky a zadáte hodnotu parametru. Pokud potřebujete, označte řádek a pravým tlačítkem myši se dostanete k volbě "Nastavit jako s více hodnotami". Tím se otevře dialog pro zadání předpokládaných hodnot daného rozměru (lze přidávat více hodnot naráz).

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_05.jpg


Další možností je načtení parametrů z Excelu. Stačí udělat tabulku, kde první sloupec obsahuje názvy parametrů a druhý jejich hodnoty. A tabulku uložit, nejlépe k modelu. Pak přes modře označené tlačítko "Připojit" spojíte model s touto tabulkou a máte načteny parametry.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_02.jpg


V obou případech tak v horní části tabulky parametrů máte jen kóty od d0 až na konec. Tak jako je to ve vzoru od pana Navary. Ve sloupci "Výraz" je pak vidět, na jaký pojmenovaný parametr nebo jakým vzorcem se příslušná kóta řídí. V dolní části jsou pak samostatně pojmenované parametry. Takže pokud potřebujete měnit základní rozměry, jen sjedete dolů a najdete parametr dle názvu.
Obě tyto akce můžete provést ještě před vlastním modelováním. Soubor s takto vytvořenými parametry můžete uložit a použít jej jako šablonu, kde máte potřebné hlavní parametry již vytvořené.
Když pak při modelování přejdete na výpis parametrů, máte již z čeho vybírat. Jak je vidět z obrázku, nabízejí se parametry vytvořené jak podle Vašeho postupu, tak podle těch zde uvedených.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_03.jpg


Mašek
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2018 v 21:13
Však já to jednou pochopím :)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2018 v 21:15

Připojené souboryiptuploads/69659/pole4.ipt



Děkuji za radu.
Hezky popsáno i pro méně zdatné inteligenty jako jsem já :)
Teď už jen vymyslet :) ( odvodit ) ty mat.příkazy.To mi pořád nějak nejde.Ale děkuji všem za trpělivost se mnou.Nějak se mi to rozsypalo :)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2018 v 22:37
Tak už se mi úspěšně přidávají výplně podle změny délky ,jen poslední rozteč se mi nemění.A to asi proto že mám pevně dané první odsazení.
Ale když dám - ( Delka - ( Pocet - 1 ul ) * Rozec ) / 2 ul tak to začne házet blbosti.
Ale už jen malý krůček :)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 235
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2018 v 08:18
Prodloužil jsem rám na 1200 a dal tam 12 příček. Když nechám v "Náčrtu 2" kótu na první příčku řízenou parametrem "Osazení díra", je poslední rozteč 196. Pokud kótu řídí vypočtený parametr "Odsazení", jsou na obou koncích odsazení 138. takhle bych si představoval, že to má fungovat. Jinak parametr, uživatelský nebo načtený z tabulky, pokud není spojen s nějakou kótou Vám kontrukci neovlivní. Takže můžete mít v šabloně připraveny i parametry, které se použijí jen u některých roštů.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_07.jpg


Narazil jsem i na jednu "blbost". Při určitých kombinacích hodnot parametrů (viz obrázek níže) může vypočtené odsazení prvního prvku vycházet záporné a pole vyjde mimo rám. Já se spíš snažím dělat podobná pole tak, že zadávám hodnotu odsazení prvního a posledního prvku a jejich počet. Rozteč mezi prvky je pak dopočítávaná. Nevím jestli Vám to bude vyhovovat, ale při tomto postupu nemusíte předem vypočítávat počty prvků v poli. Jen si kontrolujete zda vyhovuje rozteč. Například u pole šroubů, abychse k nim dostal s klíčem.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_06.jpg


Mašek
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2018 v 20:55
Zdravím.
To jak jste psal že zadáte odszeni prvního a posledního prvku a počet,To se mi moc líbí.Ale nevím jak to do těch parametru zadat.Nedalo by se to nějak popsat.Postup.
Chápu že nakotuji např. OdsazeniPrvnihoPrvku=100,OdsazeniPosledníhoPrvk=100 a jak dál?Pak zadám:PocetPrvku=12ul?A jak to zadám poly?
Děkuji za info :)
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.srp.2018 v 23:15

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/obrázek_8.jpg

Teď už se mi to hezky rozpočítává jen bych potřeboval odstranit první a poslední tyčku:) Já z toho zblbnu.Ale to dám :)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1349
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2018 v 07:46
Teď už si z toho udělat jen pěknej formulář a je to hotové:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 235
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2018 v 08:04
Váš problém je v tom, že se držíte pevně zadané rozteče a z ní počítáte odsazení prvního prvku i jejich počet. Pro tento konkrétní příklad Vám pak vyjdou krajní tyče na hranu pásnice. Protože 1000 je 100 dělitelné beze zbytku. Pokud si dáte rozteč 80, máte na krajní tyče 20 mm. Obecně při tomto postupu budou pro každou "Delku", která je bez zbytku dělitelná "Rozteci", první a poslední tyč na hraně.
Aby k tomu nedošlo, je potřeba krajní odsazení zadat na pevno a ne jej dopočítávat. Osobně bych chtěl odsazení na obou stranách stejné a dal bych tam jednu zadanou hodnotu "Odsazeni". Z té se určí vlastní "Delka_pole" = "Delka - Odsazeni * 2ul". A až z této "Delky_pole" budete počítat buď počet prvků a nebo rozteč uvnitř pole.
A jak píše maiklss, pak si můžete zkusit vytvořit iLogic formulář:
https://www.inventor3dblog.cz/inventor-ilogic-vytvareni-formularu/
https://www.youtube.com/watch?v=IEJhveFD3TY
Mašek
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.srp.2018 v 18:16

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/obrázek_9.jpg

Prostě to ne a ne fungovat.To jsem opravdu takové pako?Když tedy dám první odsazení,pak dám vysunutí a mám první tyčku,Pak nakreslím poslední odszení - kterému přiřadím hodnotu totožnou jako první odsazení a dám vysunutí.Takže mám první a poslední tyčku.(ale předtím si musím na papíře spočítat kolik je ta hodnota - OK)Pak dám pole prvku,vyberu první tyčku,udám smer - k poslední tyčce (zatím vše OK) do kolonky "počet prvku" zadám ????Do kolonky vzdálenost prvku - DelkaPole? kterou budu mít v parametrech definovanou Delka-odsazeni*2ul ??????Tak jsem asi fakt blbej a to jsem si myslel že si udělám nějakou šablonu na schodnice které vyrábím,že po změně výšky patra a delky schodiště se mi změní stupnice.Ha,HA tak to mám tak pokus omyl na dalších pár let.Nebo budu šetřit a zaplatím si nějaký seminář,ale jestli mi to tam pak nenalejou do hlavy,tak se picnu.:) Děkuji ale všem za trpělivost.Díky
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 235
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2018 v 09:42
Hlavně to nevzdávejte. A nic nepočítejte na papíře. Tenhle případ možná vypadá jednoduše, ale dokáže pozlobit. Musíte zde pro jednu konkrétní délku sladit dohromady odsazení krajních prvků a počet prvků v poli nebo rozteč. K tomu ještě máte předpoklad, že jak to odsazení, tak rozteče nebudou "chlupatá čísla". A když přidáte ještě požadavek na stejné odsazení na krajích, může nalezení správných hodnot chvíli trvat. Dal jsem si na to dohromady jednoduchou tabulku.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_08.jpg


V tabulce jsou v horní části základní parametry pole. Počítám se schodným odsazením na obou koncích. Ve střední části zadáte rozteč. Spočte se počet prvků v poli. Provede se kontrola rozteče mezi předposledním a posledním prvkem v poli. Ta musí být nulová. Obdobně se v dolní části tabuly zadá počet prvků pole. Z něj se spočítá velikost rozteče a zaokrouhlí na 10 mm. Následně se opět provede kontrola předposlední rozteče, která i zde musí být nulová.
Někdy je pro dosažení nuly u předposlední rozteče nejsnazší změnit krajní odsazení. To je vidět v ohraničené části. Při odsazení 30 a rozteči 100 by pole na konci nevycházelo. Stačí ale zvednou odsazení o polovinu předposlední rozteče a hned pole krásně vyjde.
Stejné vzorce jako v přiložené tabulce pak můžete zadat i do parametrů v Inventoru. Pak stačí upravit podle zadání jednotlivé hodnoty a zkontrolovat velikost kontrolního údaje. Pak uděláte první prvek s "Odsazením" a po něm pole s "Počtem" a "Roztečí". Kontrolní parametr nebude spojen s žádnou kótou, jen ukazuje, že je potřeba upravit zadání.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/PAr_09.jpg



Mašek
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2018 v 20:33

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/parametry111.jpg


Děkuji za výborný popis postupu,ale myslím že se papíru a tužky asi ještě nezbavím.Nevím zda jsem postupoval tedy dobře,ale už mi to vychází ok ( viz.obr 1 a 3 )ale musím si vzít papír a tužku,vzít delku a rozpočítat odsazení a rozteč.Jinak mi z toho opět vyleze obr 2 .Ale i tak je to usnadnění a nepřestávám velebit všechny co mi pomohly radou.Zrovna příští týden budu vyrábět zábradlí kde bude asi dvacet polí a asi šesti rozměrů.A zase to bude vycházet tak blbě že budou 1024 a 1548 a 1450 mm delky. Takhle si to připravím doma i s kontrolou a ušetřím si tím kreslení na dílně fixou na plechu .( ne že by to zaměstnavatel nějak docenil :) )Ale pro mě je to šetření nervů.
Děkuji,děkuji,děkuji - všem
Určitě budu ještě hodně trenovat.
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.srp.2018 v 20:45
A teď jsem ještě zjistil že když mám pak délku třeba 1120 mm a sice si vypočítám že odsazení by mělo být 80,923 mm a rozteč 84,923 mm tak mi to stejně dá jen 12 prvku a ne 13 jak bych potřeboval.Tak to jsem se radoval asi předčasně :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,922 sekund.