Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |||
vknop ![]() Zasloužilý člen ![]() . Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 181 |
![]() Zasláno: 15.čer.2006 v 23:52 |
||
Tak jsem si chtěl zas jednou ulehčit práci a teď nevím, jestli to AutoCAD fakt neumí nebo je jen chyba v obsluze. |
|||
![]() |
|||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21979 |
![]() |
||
Jestli myslíte z xrefů, pak asi spíš *|*plyn* (nezkoušeno)
|
|||
![]() |
|||
vknop ![]() Zasloužilý člen ![]() . Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 181 |
![]() |
||
Ne jen z xrefů, ale I z xrefů. |
|||
![]() |
|||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
||
Úplně přesně jsem nepochopil Váš dotaz, ale pokud máte na mysli to, že máte v hlavním výkrese hladiny s názvy obsahují slovo "plyn" a v X-Rfech taktéž, tak do filtru stačí zadat *plyn* a filtruje hladiny přítomné, jak v hlavním výkresy tak v X-refech. Zkoušeno na A2006-7.
Filtr přes *|* (Alt+W) mi nefungoval. Vůbec nezná "|". |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Dával jsem příklad "dejme tomu, že mě zajímají jen voda a plyn" Takže se zeptám jinak: Lze toho dosáhnout JEDNÍM filtrem? Vyfiltrovat zvlášť vodu a zvlášť plyn - to ještě umím, na to bych se neptal:-) |
|||
![]() |
|||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
||
To jsem pochopil, že chcete třeba filtrovat více hodnot, ale ono to funguje úplně stejně. V příloze PrintScreen jednoho fitru s dvěma parametry, který filtruje i x-refy a může jich být mnohem víc. Nebo se ptáte na ještě něco jiného.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Děkuji za snahu, ale ten dialog vidím prvně. Ve 2004 nic takového není. |
|||
![]() |
|||
Chop ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.srp.2005 Lokalita: Czech Republic Stav: Offline Bodů: 64 |
![]() |
||
Musím potvrdit - ve 2004 nic takového není. Je to nová vlastnost od verze 2005 (ověřeno i v LT)
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Takže abysme to nějak uzavřeli: V A2004 není žádný (mnou neobjevený) způsob, jak zapsat jednu podmínku pro obojí? |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21979 |
![]() |
||
Pořád platí ta první odpověď. Pokud chcete z xrefů i z hlavního výkresu, pak se filtr lehce upraví na: *|*plyn*,*plyn* To odfiltruje požadované hladiny i v A2004. Můžete s těmito hladinami podniknout cokoliv - zmrazit, rozmrazit, přebarvit... |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Asi se u mě zobrazuje něco jiného...
Na to stačí *plyn*, ale problém je v té čárce. To mě opravdu nenapadlo. Od kdy se jednotlivé masky odělují čárkou? To je nějaká "Autodesk features"? Ve Windows je přece standardně středník, ne? |
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Pro Windows platí takový oddělovač seznamu jaký je nastaven v národním jazykovém nastavení (v CZ je to středník), ale jednotlivé aplikace nemusejí tuto hodnotu respektovat. V AutoCADu je ve většině případů (souřadnice, hladiny...) oddělovačem čárka. Podobně např. AutoCAD (naštěstí) nerespektuje systémový znak pro desetinný oddělovač (v CZ čárka). |
|||
![]() |
|||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
||
Secteno a podtrzeno - nedelejte si ze mne legraci, ze je na tom, ze autocad ma neco jinak, nez je bezna zvyklost, neco dobreho. |
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Moc jsem se nasmál ... p.Říha vyhrává cenu pro příspěvek týdne
![]() To že není v AutoCAD/Revitu/atd. numerický oddělovač u numerické klávesnice mě také dost ![]() |
|||
![]() |
|||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
||
|
|||
Rostislav Říha
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
:-) Jinak seznam údajů souřadnice je typický příklad seznamu - ve Win aplikacích podléhajících národním nastavením se seznam souřadnic zadává jako 1,234;5,67;8,9. |
|||
![]() |
|||
Kubeczka ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2018, Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 141 |
![]() |
||
Už to tu proběhlo. Najděte si CAD tip # 2316. Na iProjectu by měl být souborek, kterým předefinujete Registry. Zatím jsem to nezkoušel, ale sbírám odvahu. Asi bude dobře zazálohovat si předem tutéž část registrů pro případ neúspěšného pokusu.
|
|||
![]() |
|||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
||
- ke klávesnici: další možnost je použít keyboard layout editor (nebo tak nějak - už nevím) od MS a upravit si klávesnici podle svého. Výsledek může vypadat třeba takhle: |
|||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,727 sekund.