ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost stavebnictví
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoRefedit4

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Stav: Offline
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Refedit4
    Zasláno: 23.čer.2006 v 14:29
1. File - New
2. V hladině 0 /nula/ nakreslím červený obdélník (Color=Red)
3. Nadefinuji to jako blok B1
4. Refedit - vymažu červený obdélník a nakreslím zelený kruh - Save
5. Refedit - v dialog. okně se mi v přehledovém okénku ukazuje, že blok B1 je červený obdélník  - vymažu zelený kruh a nakreslím žlutý trojúhelník - Save
6. Rename - Blocks - z pův. B1 na BL2
6. Refedit - v dialog. okně se mi v přehledovém okénku ukazuje, že blok BL2 je červený obdélník
DOTAZ: Jak mu vysvětlit, že zelený kruh anebo žlutý trojúhelník není červený obdélník, ev. kdy (nebo snad za jakých podmínek?) mi ukáže ten správný vzhled upraveného bloku B1 (BL2)
-FerTh-
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3944
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2006 v 14:52
Co se stane kdyz vlozite B1 do výkresu kde uz máte ten blok vytvorený? Zřejmě zařve na redefinici a pak by se měl zobrazovat správně. Měl.

Zdraví

Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2006 v 18:47
Já mám s REFEDITem také jeden velmi záhadný problém. Velmi často se mi stává, že po editaci bloku a následném vyskočení z editoru, začne AutoCAD výrazně více vytěžovat CPU a je to znát např. na reakci kurzoru při přejíždění nad entitami. Pokud výkres zavřu a znovu otevřu, je to až do další editace bloku v pořádku. Nevím jestli jsem to posal dostatečně, ale neví prosím někdo co s tím? Je to dost otravné a zdržující. Chovalo se mi to tak na A2006 i A2007.
Děkuji
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2006 v 14:49
Pro P.Jirat:
8. Vytvořil jsem "výkres" který obsahuje několik čar a blok BL2 (tj. zelený kruh)
9. Vložil jsem blok BL2 ze samostatného výkresu BL2.dwg (tj. zelený kruh) - Výzva "...Do you want to re-define it?" - Ano
10. Refeditv přehledovém okénku se nezobrazuje vůbec...
-FerTh-
Zpět nahoru
Chop Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.srp.2005
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 64
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2006 v 06:10

Této "vlastnosti" jsem si předtím nevšiml, ale taky mi to dělá. Vyzkoušejte File->Drawing Utilities->Update Block Icons - to by teoreticky mělo zabrat (u mne teda ne).

Zatím jediná cesta pro aktualizaci ikony takto změněného bloku, kterou jsem objevil je po předefinování bloku přes REFEDIT tj. po výměně červené kružnice za žlutý obdélník (správně se zobrazuje v náhledu geometrie v DesignCenter a se špatnou ikonou tamtéž) provést "standardní" nadefinování bloku přes _block vybrat požadovaný blok a v dialogovém okně na chvíli kliknout na Do not include an icon a pak hned zase zaškrtnout Create icon from block geometry. Pak již nic neměnit a OK a "redefinice" bloku.

Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2006 v 15:54
První možnost funguje, děkuji - to byl ten příkazeček, o kterém jsem doteď nevěděl .
Druhá možnost nefunguje.
To by bylo vhodné dát do rutiny _refedit automaticky _blockicon po _refclose
-FerTh-
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3944
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2006 v 16:18
Taky jsem o něm nevěděl, díky za rozšíření obzorů.
Zpět nahoru
Chop Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.srp.2005
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 64
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2006 v 06:02

Ještě jsem si to znovu ověřil a u mne první možnost nefunguje a druhá ano. Před "vypnutím" a "zapnutím" v dialogu "Block Definition" již musí být "tělo" bloku předefinované a pak se ikona změní…

Civil 2007
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,293 sekund.