Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
genesis ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.čvc.2006 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 10.čvc.2006 v 11:43 |
Mám na výkrese vedle sebe dva jednořádkové texty (dvě entity). Jak jednoduše mohu co nejrychleji zkopírovat obsah textu z jedné entity do druhé. Kopírování vlastností tuto službu neřeší. Jedná se mi čistě o obsah textu. Díky |
|
![]() |
|
Balda ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 19.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: hlavu :) Stav: Offline Bodů: 251 |
![]() |
Použijte jednu z funkcí Express Tools:
1. Expres>Text>Convert text to Mtext 2. vyberte texty 3. upravte velikost odstavcového textu a příkazem Rozlož převeďte Odstavcový text (Mtext) na řádkový text Balda |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Diaedit - označit požadovaný text - Ctrl-C - Enter - vybrat druhý text - Ctrl-V
Upravil Seiner - 10.čvc.2006 v 12:55 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Nechci vypadat jako hnidopich, ale s ohledem na nováčka (genesis) si dovolím opravit překlep Příkaz je správně DIAEDIT (cz verze), popřípadě _DDEDIT (nikoliv diedit) |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Souhlas a omluva
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Ešte k tomu pridajte Shift+Home (označenie po začiatok), resp. Shift+End (označenie po koniec), alebo aj Ctrl+šípka (po slovách) a budete: rychlý jako šíp. :-) |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21979 |
![]() |
Nemusíte ani nic označovat (zkoušeno v A2007): 1) poklepat na zdrojový text (spustí se editor)
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem se opět dostal k PC. Postup přes CTRL+C a CTRL+V je pro mne velmi zdlouhavý. V konkrétním případě nemám dvě entity, ale dobrejch cca 4000 ks. V ACADu dělám již 10 let. Rychlostí by mi vyhovoval postup přes kopii vlastností, ale obsah textu zde nelze kopírovat. Představuji si, že na vyžádání označím zdrojový text a následně bez ptaní cílový text, tak jako to jde u kopírování písma, šrafů, barvy, atd.
|
|
![]() |
|
![]() |
to p. Michl - předpokládal jsem, že jde jen o určitou část textu. jinak souhlas. to genesis - nojo, ale ptal jste se na 2 entity. Trochu mi uniká smysl - zřejmě se tedy nebude jednat o 2 texty na jednom výkrese (4000?). Pak asi jedině napsat něco v lispu? |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Tak toho jsem se obával, že musím do Lispu. No nic jiného mi asi nezbude. Pro každý případ Vám mockrát děkuji za příspěvky a naschle. Pro informaci : Pro vysvětlení odkud pramení můj dotaz : tvořím blokové schéma elektrické požární signalizace (EPS) na jednu velkou stavbu a z mnoha výkresů půdorysů z různých míst musím přenést mnoho textíku (adres hlásičů EPS) do jednoho výkresu do konkrétního místa. Využití CTRL+C a CTRL+V mi zabere cca 5 dní místo uvažovaného 1 dne. Ještě jednou Díky genesis |
|
![]() |
|
Rudolf Vyhnalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 20.čer.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2007, ADT + CADKON DT, Revit 9.1 Stav: Offline Bodů: 89 |
![]() |
pokud se jedna o nekolik desitek entit textu (ne mtextu) staci zkopirovat obsah textu, ktery ma byt ve vsech techto entitach obsazen do schranky a potom pres filtr vybrat vsechny texty najednou a v panelu vlastnosti v polozce text/obsah pres ctrl+v text ze schranky vlozit. tim se vam prepise uplne vse najednou... |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
KONEČNĚ HLAVIČKA OTEVŘENÁ A FUNGUJÍCÍ I V TOM HORKU ! Tolikrát jsem to použil a teď si na to nevzpomenu
Taky je tu ještě jedna možnost. Pokud nemáte ty texty v mnoha směrech, je jednodušší si je několikrát zkopírovat a patřičně otočít a pak už jen kopírovat, kopírovat, kopírovat na příslušná místa |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
No jestli tazateli stačí postup "Příkaz - |:Click - Click - Enter :|" , pak snad: (defun C:prepistext(/ PRVNI DRUHY TXT USPECH) (setq uspech 0) (entmod (subst (cons '1 TXT)(assoc '1 (entget Druhy))(entget druhy))) Ale dělat 4000krát bych to stejně nechtěl... Pro lepší radu ale nemám dost informací. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Dobrý den,
pokud kreslíte blokové schema EPS, pak předpokládám, že na půdorysech máte příslušné značky jako bloky s atributy (číslo, typ). Pak stačí vyexportovat atributy. Jiné řešení je bohužel málo produktivní.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ač se to zdá nepochopitelné, tak to asi jako atributy nemá. Píše jasně o řádkovém textu. Stejně nevím, jakým algoritmem by se měly ty texty přenášet. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
musil ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 03.srp.2005 Lokalita: ČR (VY) Používám: Cad 2002LT EN Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
Jen tak mimochodem zkoušel někdo vypsat všechny texty pomocí "_list" a následně upravit v textové podobě. Potom vrátit text zpět do výkresu. |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Dobrý den,
zpravidla to nějakou logiku má - čidla jsou podle adresy navlečena na lince za sebou jako korálky na šňůře. VB
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mám lispík textout aj textin. Dostala som sa k nemu prostredníctvom tohto fóra. Funguje podobne ako expotr atribútov v Express tools.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,195 sekund.