ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVYKROZNAČ - PlotStamp

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 141
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: VYKROZNAČ - PlotStamp
    Zasláno: 12.čvc.2006 v 07:14

Přeji všem pěkný den. Potřebuji programově spustit tisk buď s označením výkresu (např. Informativní výkres přes rohové razítko) nebo bez. Toto nastavení mám v souboru mm.pss v adresáři C:\Documents and Settings\Administrator.000\Data aplikací\Autodesk\Mechanical Desktop 2004\R16.0\csy\Support. Jenže tento soubor si AutoCAD uzamkne tím, že mu přiřadí atribut Read Only a pak programově (LISPem) ho nedokážu nastavit, aby výše uvedené označení aktivoval nebo potlačil. Všechny cesty mám ale nasměrovány jinam, než je uvedeno výše. Přitom tento soubor mm.pss je rovněž v adresáři C:\Program Files\Autodesk\MDT 2004\UserDataCache\Support, avšak s atributem Archive. Ale odtud ho AutoCAD nebere i když mám na tento adresář nastavenou cestu. Otázky tedy zní: jak přesměrovat AutoCAD na UserDataCache (v tomto případě)? Jak přimět AutoCAD, aby neměnil atribut tohoto souboru z Archive na Read Only? Když to takto nepůjde, tak jakým způsobem přepínat programově PlotStamp na Ano nebo Ne? Předem děkuji.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21898
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2006 v 09:03
s .PSS není potřeba manipulovat - stačí použít _-PLOTSTAMP _Yes/_No  -- viz:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=1452
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Bodů: 141
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2006 v 09:57
Není to tak jednoduché: když mám nastaven PlotStamp na On, tak soubor mm.pss má atribut Archive, což je v pořádku a dostanu se ke všem volbám jak v dialogovém panelu, tak i programově. Ale v momentě, když v dialogovém panelu Plot vypnu PlotStamp (nebo programově nastavím na Off), tak mi AutoCAD automaticky nastaví atribut souboru mm.pss na Read Only. A při dalším pokusu už je dialgový panel PlotStamp zešedlý. V dialogovém panelu Plot ho můžu zapínat a vypínat, ale programově už NE. Tam mi nabídne volby Ok/Storno, což mi je na dvě věci a jsem ...... víte, kde. Takže co s tím? (Jinak mám AutoCAD 2004). Jdu to zkusit na další stanice s jinými verzemi.
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2006 v 22:05
Já bych asi zařadil do toho lispíku
(command "_shell"
a zde dosovsky nastavil souboru (-ům) atribut na Archivovat...
-FerTh-
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1452:Jak dočasně vypnout označení výkresu (plotstamp)?
Tip 2790:Nedokumentovaný příkaz AutoCADu (plotstamp).
Tip 754:Jak přidat časové označení do tištěného výkresu?
Tip 1456:Téměř všechny volby příkazu Vykroznač (_Plotstamp) jsou náhle nepřístupné - šedivé. Proč?
Tip 1517:VIPChyba NEROZEZNATELNÁ VERZE, NELZE PŘEČÍST nebo CHYBA SYNTAXE při tisku (Unrecognized version).
Tip 6198:Jak vypnout vytváření souboru PLOT.LOG?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,180 sekund.