Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() Zasláno: 14.pro.2018 v 19:16 |
Zdravím,
Mám ilogic, který mi skládá popis nebo název dílů z uživatelských i-vlastností a třeba jednoho či několika parametrů. iProperties.Value("Summary", "Title")= iProperties.Value("Custom", "PREDNAZEV")&" "&iProperties.Value("Custom", "PREDNAZEV2")&" "&iProperties.Value("Custom", "TYP")&" "&iProperties.Value("Custom", "MAT")&" - "&iProperties.Value("Custom", "ROZMER_KRYTU") Problém nastává když mám pravidlo složené s několika i-vlastností jedna nebo několik jich je prázdných. V názvu to potom napíše mezeru. Potřebuji do vzorce vložit nějaký zástupný symbol, který řekne inventoru prázdné i-vlastnosti neřeš! Jde to nějak?
|
|
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Je potřeba jednotlivě ošetřit možné chyby přístupu k neexistujícím vlastnostem - např. pomocí Try/Catch:
|
|
![]() |
|
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() |
Ale Já potřebuji aby mi toto pravidlo vyplnilo I-vlastnost "NÁZEV" a to tak aby mi ho složil z následujících i-vlastností nebo parmetrů. Až sem pravidlo funguje skvěle! Už v základní šabloně mám připravené uživatelské i-vlattnosti "PREDNAZEV"; "PREDNAZEV2"; "TYP" a parametr DÉLKA. problém nastane když použiju toto pravidlo a hodnota třeba u "PREDNAZEV2" je prázná viz výstřižek. potom mi to složí název a místo vynechání vloží mezeru: "PREDNAZEV" "Zde místo vynechání hodí mezeru" "TYP" - "DÉLKA" Potřebuji to upravit tak aby se při skládání názvu inventor podíval zda není zadaná i-vlatnost či parametr prázný a v tom případě ho vynechal.
|
|
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Ano, rozumím, ale ten princip právě platí i pro tento případ. Jednak je třeba ošetřit případ, kdy ty vlastnosti vůbec neexistují a jednak pak můžete ošetřit i jejich prázdnou hodnotu ("vynechat" znamená přiřadit hodnotu "").
Např. tedy:
|
|
![]() |
|
![]() |
ZDRAVÍM,
Mnohokrát děkuji již mi to funguje: Try Nazev1 = iProperties.Value("Custom", "N1") Catch End Try Try NMezera1 = iProperties.Value("Custom", "N1-M") Catch End Try Try Nazev2 = iProperties.Value("Custom", "N2") Catch End Try Try NMezera2 = iProperties.Value("Custom", "N2-M") Catch End Try Try Nazev3 = iProperties.Value("Custom", "N3") Catch End Try Try NMezera3 = iProperties.Value("Custom", "N3-M") Catch End Try Try Rozmer1 = iProperties.Value("Custom", "R1") Catch End Try Try RMezera1 = iProperties.Value("Custom", "R1-M") Catch End Try Try Rozmer2 = iProperties.Value("Custom", "R2") Catch End Try Try RMezera2 = iProperties.Value("Custom", "R2-M") Catch End Try iProperties.Value("Summary", "Title") = (Nazev1 &""& NMezera1 &""& Nazev2 &""& NMezera2 &""& Nazev3 &""& NMezera3 &""& Rozmer1 &""& RMezera1 &""& Rozmer2 &""& RMezera2) Nyní ní mohu mít jeden univerzální vzorec který mi vyplní správně název bez ohledu na to z kolika slov nebo rozměrů se skládá. Do teď jsem měl spousty vzorců uloženy jako fragment a používal jsem je dle potřeby. Upravil Lukáš Záruba - 15.pro.2018 v 09:19 |
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,383 sekund.