Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
p_ajo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() Zasláno: 26.čvc.2006 v 11:13 |
Dobry den,
chcel by som vediet ci je mozne extrahovat atributy z viacerych vykresov naraz. Mam projekty z cca 60 vykresmi a otvaranie a extrahovanie z kazdeho zvlast je dost zdlhava a pracna cinnost. Existuje na to nejaka utilitka? |
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Já to řeším tak, že si vytvořím nový "pomocný" výkres a do něj všechny výkresy s atributy vložím (_INSERT). Pak lze aplikovat _ATTEXT na všechny výkresy najednou (funguje i na vnořené bloky. Bohužel vkládání výkresů jde pouze po jednom ale i tak to nějaký čas ušetří. Pavel Sedláček |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Obecně pro nějaké úpravy nebo zpracování více (mnoha) výkresů používám generátor scriptů. Myslím, že by se dal vytvořit skript, který by se pustil na celou sadu výkresů. Jen by se v něm asi muselo zajistit jedinečné jméno výstupního souboru.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
_-attext C poz_tpl.txt (getvar "DWGNAME") by to mohl zhuba dokázat. Generátor skriptů používám svůj, ale nevnucuju. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Pro p_ajo:
Pokud by jste měl k dispozici Autodesk MAP, tak si můžete do jednoho pracovního sezení připojit třeba 1000 výkresů (záleží na výkonu počítače) a vytvořit dotaz na název bloku,vybrat požadované atributy,název bloku, vybrat požadované atributy, .DWGNAMEa výsledkem je TXT soubor s výpisem atributů oddělených středníky a názvem souborů. |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
![]() |
Teď jsem narazil na EATREDIT, který jsem dosud neznal a dělá to na mne dojem, že dokáže extrahovat atributy z více výkresů. Nepletu se?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
p_ajo ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 05.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 21 |
![]() |
Pouzivam AutoCAD 2006,
na prikaz EATREDIT mi to da hlasku: Unknown command "EATREDIT" |
|
![]() |
|
![]() |
Aha - já už jedu ve 2007. Zpátky na stromy.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Skúšal som vytiahnuť atribúty príkazom _eattext. Je tam možnosť výberu viacerých dwg, ale keď som to porovnal s výstupom z jednotlivých výkresov, tak tam boli nepresnosti v počtoch blokov.
|
|
![]() |
|
![]() |
OOPS! EATREXT je to slovíčko.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Tomu se mi snad ani nechce věřit :-( Já to zkoušel jen na 2 výkresech a tam to sedělo. Jen tak mimochodem, narazil jsem v nápovědě pro Mechanical 2007 na úplně zmateční popis kódu šablony pro extrakt atributů. Žádné Č a Z mi nefunguje - jen N a C. (Číslo, Znak X Number, Character) |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Ja som to skúšal na 23 výkresoch. Z desiatich atributnych položiek dve boli nepresne. Neviem z akého dôvodu, výkresy som dostal už vypracované od projektanta.
|
|
![]() |
|
Kubeczka ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2018, Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 141 |
![]() |
A nejsou tam náhodou dublované atributy? Nebylo by to poprvé, kdy autor bloku nasekal dva atributy se stejným názvem - už jsem se s tím setkal i u vážených firem. Mám odzkoušeny dva způsoby extraktu atributů. Jeden již zmiňovaný _EATTEXT a druhý pomocí LISPu. Akorát LISPem extrahuji do textového souboru s oddělovači a ten pak naimportuji do Excelu. A hromadná aplikace na 1000 výkresů - pan Seiner to řekl jasně - skriptem. Spolehlivé řešení.
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Tieto obidva príkazy sú vraj dostupné už od A2002. V zátvorke uvádzam anglickú verziu. (Možno v tom ste mal problém. Skúste. EATREDIT (EATTEDIT) EATREXT (EATTEXT) |
|
![]() |
|
![]() |
Ďakujem,
v tomto som mal teraz trochu problém. Používam anglickú verziu, zabudol som že v iných jazykových mutáciách sú zmenené aj príkazy. To je tak trochu na škodu AutoCAD-u . . . ![]() |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Minule tu bola linka na zoznam príkazov dostupných od A2000 do A2007 v češtine aj v angličtine. Výborná pomôcka.
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
K tomu je dobrá podtržítková konvence, ta je univerzální pro všechny jazykové verze.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Myslím, že zrovna v tomto prípade sa neosvedčila.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,352 sekund.