Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
kupiska ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 27.čvc.2016 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD2013 Stav: Offline Bodů: 25 |
![]() Zasláno: 28.kvě.2019 v 13:13 |
Zdravím,
potřeboval bychpomoc s Autocadem. Když chci kopírovat objekty (křivky, úsečky, bloky apod) mezi výkresy, dojde při vložení ke zvětšení 100x...pokud kopíruji obráceně vše je ok..... Dělá mi to u více výkresů .... pokud bych vše kopíroval do nového výkresu - je vše ok ....Pokud použiji výkres jako externí referenci je také vše ok - ale to je pro moje úpravy velmi nepohodlné.... Potřebuji kolikrát pracovat s výkresy které obdržím od kolegů, kopírovat již vyhotovené detaily apod ... Nevíte v čem by mohl být problém? .... Používám Autocad 2019 Doufám že jsem to napsal srozumitelně :) .... Předem velmi děkuji všem za pomoc Přeji příjemný den MK
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() ![]() |
-DWGUNITS
zkuste ještě toto, včetně pomlčky.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Mělo by postačit sjednotil jednotky.
|
|
![]() |
|
kupiska ![]() Diskutér ![]() ![]() Přihlášen: 27.čvc.2016 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD2013 Stav: Offline Bodů: 25 |
![]() |
Bohužel to nepomáhá ... tedy jestli to dělám správně --> formát/jednotky ...
Ale děkuji za nápad :)
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
A jak jsou výkresy kresleny? není něco kresleno v reálu 1:1 a něco v měřítku 1:100?
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Můžete ještě zkusit: 1) podívat se na jednotky pomocí AECDWGSETUP (ale nevím, zda to autocad umí) 2) jednotky máte ještě v proměnné INSUNITS 3) pokud se Vám xref připojí správně máte ještě možnost xref VÁZAT jako blok a ten pak rozbít PS. zvětšení 100x vypadá na centimetry, ale v těch už asi nikdo nekreslí, spíš bývá problém se stopami nebo palci
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Právě že kresleno je vše stejně ... měřítko poznámky je také stejné ... Vůbec to nechápu ... hlavně když opačným směrem se to nakopíruje správně ....
|
|
![]() |
|
![]() |
1) - autocad nezná
2) - na jakou hodnotu by to mělo být nastaveno? ... mám u obou výkresů 6 3) - to mě nenapadlo asi by to šlo ... ale pokud kopíruju drobnosti tak to je lepší poté vždy ručně měřítko změnit a dát zpět .... Poznatek .... při kopírování BLOKU rámečku .. mi to ten blok úplně rozhodí ... takže je to asi nějaký velmi poškozený výkres v tomto případě .... ale dělalo mi to i u jiných, kdy to neprasilo bloky.... Nevím si rady :) .... nějaký šotek někde ... Díky MK
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Já jsem si pak ještě všimnul té informace, že obráceně je to OK. To je záhada....
Co zkusit výkres zrestaurovat / opravit (DIAG)? Jsou tam chyby?
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
![]() |
Bohužel bez chyb ...
když kopíruji bloky tak se mi zdá že se to vztahuje k nějaké dané souřadnici... Není někde schované nějaké nastavení vložení? vždy se mi posunou tam kam nechci a samozřejmě zvětšené.... pokud kopíruji jen úsečky a křivky tak se mi hodí pouze zvětšené ... Děkuji
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Co nějaká souvislost s měřítkem bloku nebo měřítko poznámky?
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
![]() |
Měřítko poznámky je nastaveno stejné ....
měřítko bloku nevím kde hledat ?
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Zkuste tedy ještě proměnnou INSBASE ... vzhledem k tomu posunu Jinak ještě existují proměnné související s jednotkymi (doufám, že to píšu správně) INSUNITSDEFSOURCE a INSUNITSDEFTARGET
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
Proměnné jsem měl na hodnotě 0 - dal jsem na 1 kopírování je stále stejné ... |
|
![]() |
|
![]() |
Teď jsem vše nakopíroval do nového výkresu, a měřítka jsou všude ok .... Takže asi bude problém opravdu pouze v tom konrétním výkrese.... budu sice muset udělat asi znova rozvržení ale to už je to nejmenší! :) Ale snad půjdou věci vytvořené v RailCadu....
VELMI DĚKUJI ZA POMOC A HLEDÁNÍ ŘEŠNÍ !!!! hold to beru tak, že to nemá východisko :) ... Děkuji MK
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() ![]() |
-DWGUNITS
zkuste ještě toto, včetně pomlčky.
|
|
![]() |
|
![]() |
Jste bůh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Funguje to ! Děkuji mnoho mnohokrát !!!
|
|
![]() |
|
![]() |
Bloky vše je dobré !!!! Děkuji
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,246 sekund.