Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mikeborecek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, 3ds Max 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() Zasláno: 07.lis.2019 v 11:54 |
Zdravím,
keď editujem hranice konkrétnej šrafy, je možné odznačiť viac hraníc naraz alebo len po jednom ako to robím teraz?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
Pokud editujete jejich tvar, musíte jednotlivě. Pokud je např. posouváte, můžete hromadně.
|
|
![]() |
|
mikeborecek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, 3ds Max 2016 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
skôr som myslel to, že keď mám šrafu ktorá má 5 hranic a potrebujem 3 odobrať, či je to možné robiť nejakým hromadním odznačením, lebo len jednotlivo cez ikonku "remove" v hatch editore?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
To ne, tento typ úprav se musí dělat jednotlivě (nebo programově, přes API).
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Je to zajímavé... jeden by si myslel, že když má výzvu "Select objects: " tak by mělo jít vybrat těch hranic hned několik...
Každopádně můžete dát tu šrafu separovat a pak smazat kolik chcete najednou. Nikdy jsem moc nepochopil, k čemu je dobré mít jednu šrafu přes víc lokací... Nepoužívám to.
Upravil johny - 08.lis.2019 v 11:51 |
|
![]() |
|
![]() |
Ak mám šrafu, ktorú by som menil, čo sa mi občas stáva, pri zmene mierky, tak označím konkrétnu šrafu, ktorá označí všetky potrebné hranice pre zmenu buď šrafy, mierky, uhla ...
Skôr mi príde absurdné že pri výbere hraníc ne možnosť klasického "AutoCAD výberu", ale pri odobratí už nie. Človek by čakal, že by to mohlo byť rovnaké
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1740 |
![]() |
Však jak píšu... ono se to tváří že to umí, dokonce to hlásí "vyber objekty", ale neumí. Asi někdo myslel... a skutek utek.
Jen tak cvičně jsem zkoušel dát dohromady nějaký lisp... je to taková splácanina sledující svůj účel, ale vypadá, že funguje. (vl-load-com) (defun c:BoundariesRemove (/ sh eh lst ss sk i en) (if (and (or (setq sh (ssget "I")) (prompt "\nImplied selection required.")) (or (= (sslength sh) 1) (prompt "\Single select required.")) (setq eh (ssname sh 0)) (or (= (cdr (assoc 0 (entget eh))) "HATCH") (prompt "\nHatch object reqired.")) (setq lst (mapcar 'cdr (vl-remove-if-not '(lambda (x) (= 330 (car x))) (entget eh)))) (setq ss (ssadd)) ) (progn (foreach e lst (ssadd e ss)) (command-s "_.select" ss "_r") (setq sk (ssget "P")) (command "_.zoom" "_e") (command "_.hatchedit" eh "_remove") (repeat (setq i (sslength ss)) (setq en (ssname ss (setq i (1- i)))) (if (not (ssmemb en sk)) (command (trans (vlax-curve-getstartpoint en) 0 1)))) (command "") (command "_.zoom" "_p") (sssetfirst nil sh))) (princ) ) Upravil johny - 08.lis.2019 v 15:41 |
|
![]() |
|
![]() |
Funguje perfektne.
ĎAKUJEM!!! ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,367 sekund.