Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kubíček ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2020 a Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() Zasláno: 10.pro.2019 v 11:28 |
Pokouším se v místnosti rozvodny rozpohybovat obsluhu pro pravidelnou kontrolu daného objektu. Mám nakreslený objekt budovy stejně jako i osobu obsluhy v Inventoru 2017 a nedaří se mi ani nějakým způsobem ani s využitím nápovědí aplikovat spoj a stejně tak jsem neuspěl s využitím Dynamické studie.
Jakým způsobem je nejlepší nastavit trasu obchůzky s možností využití videa? Dá se k vytýčení trasy použít 3D křivky? Díky za přečtení a za poskytnuté rady.
|
|
jku
|
|
![]() |
|
JDoubrava ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 04.kvě.2018 Lokalita: ČR (OL) Používám: Autocad Stav: Offline Bodů: 69 |
![]() |
Chcete rozpohybovat panáčka nebo kameru? Musíte zavazbit postavu nebo kameru s náčrtem.
|
|
![]() |
|
Kubíček ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2020 a Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() |
Právě se mi nedaří rozpohybovat ani panáčka a ani kameru provézt po prohlídkové trase. Zkoušel jsem z přivazbit panáčka k podlaze a k procházející rovině a nechat 1 stupeň volnosti při použití příkazu spoj, se mi točí všechno možné ale né tak jak bych potřeboval. Nakonec i posun řetězu v jedné rovině bude něco podobného. V případě sestoupení o podlaží níže se jedná o pohyb v prostoru.
|
|
jku
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
Pokud by stačilo, u postavy, aby "šla" po trase (po křivce) a "nerozhlížela se" potom bych ji ke křivce zavazbil dvěma body umístěnými na základně (palec a pata). Tím bude zajištěna orientace ve směru křivky. Další vazbou by byla rovina podlahy a chodidla. Takto by měl zbýt jeden stupeň volnosti a to pohyb po křivce.
Kameru jsem zatím rozpohybovat nepotřeboval, a tak nemohu poradit co to obnáší. Pokud je možné na kameru aplikovat vazby, potom bych asi postupoval stejně jako u postavy. |
|
![]() |
|
Elfenbein ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 01.čvc.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: INVENTOR Stav: Offline Bodů: 49 |
![]() |
Pokud vám jde jen o vytvoření videa nejjednodušší je si to vytvořit v prezentaci. Sice tam budete muset vše dělat ručně. Ovládání je velice pohodlné a jde rychle. Nakonec si vytvoříte kameru, která sleduje pohybující se objekt. To jde také celkem jednoduše.
Upravil Elfenbein - 12.pro.2019 v 11:09 |
|
![]() |
|
![]() |
Výsledné video je pěkné jen přijít na to jakým způsobem ho vytvořit pro následující obchůzku?
Pro mě, jako toho hloupějšího bych potřeboval trochu podrobněji napovědět, jak při vytváření takovéhoto videa je nutné postupovat.
Upravil Kubíček - 18.pro.2019 v 10:36 |
|
jku
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,357 sekund.