Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 07.zář.2006 v 07:58 |
Přemigroval jsem firmu na nový server. Starý ale nemohu stále odstavit, protože mi na něm běží licenční server pro AutoCAD a IS10.
Jak popisuji jinde, pro problémy s plotterem jsme nepřešli na Mechanical 2007, který máme ze Subsciption. Mám pocit, že p. Michl tady tvrdil, že Subscription mi umožňuje používat staré i nové produkty (? - asi by se stejně neměl překročit počet licencí). Tak mi to dosud opravdu funguje - při aktivaci se licenční soubory rozšířily, ale staré produkty (2006) zůstaly funkční.
Nyní jsem žádal (23.8. ! XANADU) a zástupce mi sděluil, že není možné vygenerovat licenční soubor pro staré i nové licence. Kde je tedy pravda?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21889 |
![]() |
To je asi nedorozumění - v rámci Subscription můžete používat (tedy i generovat lic.soubor) všechny vámi zakoupené lincence (i ty získané v rámci subscription). Počet použitelných licencí to samozřejmě nezvyšuje.
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
To já celkem chápu. Jenže stav je takový, že např. provozuji Mechanical 2006 se Subscription a přijde 2007. Aktivuji produkt a autoamaticky se mi doplní licenční soubor. Udělám síťové rozmístění, naistaluji Mechanical 2007 u sebe a začnu ladit změny a nastavení. Když jsem jakž - takž hotov, nainstaluji některým uživatelům a ti to zkouší v ostrém provozu. Po odladění chyb teprve instaluji dalším - pokud mne neodkáží na jinou dobu, protože teď zrovna nemají čas se zdržovat s nějakou za** novou verzí. Protože v licenčním souboru nejde ubírat staré licence po jedné, mám po celou dobu jakoby k dispozici staré i nové licence. Po ukončení přechodu teprve z licenčního souboru umažu sekci starých licencí, abych dodržel smlouvu.
No a teď v okamžiku, kdy mám z 11 licencí nainstalováno u 3 uživatelů (uživatelů je víc - konkurují si) spustím nový server. A chci stejnou funkčnost.
Asi to nemá řešení a nechám tu starou bednu hučet, dokud nebudu mít všude nainstalovanou novou verzi.
Má to jednu výhodu - při těch zimách v srpnu jsem byl jedinej ve firmě, kdo neklepal kosu. 2 servery a 2 UPS dokážou docela slušně vytopit kancelář :-)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.