Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() Zasláno: 03.pro.2020 v 18:07 |
Navrhuji aby Autodesk popřemýšlel nad doplněním OC o komponenty typu ochrana hrany plechu, těsnící profil, ...
Např. Pokud by vyřešili možnost vložit na vnější nebo vnitřní hranu tak by to bylo super. |
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Tak na to jsem zvědav
![]() ![]() Nebylo by ale účelnější a jistější obrátit se přímo na výrobce / dodavatele těsnících profilů, pokud je nenajdete v obvyklých webových knihovnách? (Každý výrobce to má a dá se s nimi jednat ... navíc potřebujete vědět těsnící podmínky - vzdálenost protikusů a to zobecnit nejde, to ví jen výrobce, čili samotný model bez doprovodného infa nestačí) Do zvětšování instalovaných knihoven (OC) se dle mého už nikdo dnes pouštět nebude. CADy budou mít základní spojovák, profily a někdy potrubí, ale zbytek, hlavně to co není naprosto běžný standart, se stěhuje na net. Už jsem zde dříve zmínil filozofii Siemensu a jeho nativní včleněni webové knihovny přímo do CADu. Navíc také b2b.partcommunity.com umí vkládat rovnou do CADu (nevím jak do Inventoru), se správným značením a popisem. A hlavně tyto knihovny neustále rostou a vy nepotřebujete žádné jejich "updaty" či jiné ochucené sušenky. Hledejme tedy raději vlastní cesty sami bez závislosti na voli či nevoli dodavatelského molochu.
![]() Upravil rys-kt4 - 04.pro.2020 v 13:14 |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 608 |
![]() |
Řekl bych že toto není starost výrobce komponenty, ale samotného konstruktéra.
Problém je že OC nepodporuje komponenty jejichž tvar je dán profilem taženým po křivce (hraně). |
|
![]() |
|
![]() |
K různým partcommunity mám tu výhradu, že co rozměr to model i přesto, že by to mohl být plnohodnotný knihovní díl.
Mám dobrou zkušenost s doplňováním vlastních komponent do OC. A myslím že je to dost podceňovaný nástroj. |
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Jenom k té webové knihovně.
Ano, co rozměr, to díl. Nicméně, zkuste parametrizovat složitou armaturu, ventil, motor, chladič... na rozměrovou řadu, to se asi nevyplatí. Navíc webová knihovna při vkládání do CADu ukládá současně do vybraného adresáře a ihned si tvoříte vlastní knihovnu pro opětovné vložení. V OC tedy budou jen jednodušší díly/ součásti, popř. firemní prvky. Navíc, je účelné modelovat to co je již vymodelované. ? OC Inventoru ale nepodceňuji, je vynikající a dost se mi po něm stýská. Jenom ten obsah je malý. ********* Aha, už jsem pochopil polemiku ohledně zvětšování OC "Do zvětšování instalovaných knihoven (OC) se dle mého už nikdo dnes pouštět nebude." Měl jsem na mysli výrobce CADu, ne konstruktéry ....
![]() Upravil rys-kt4 - 04.pro.2020 v 17:32 |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
![]() |
Je jasné, že uživatelské knihovny jsou potřeba. A je zřejmé, že modelovat celou rozměrovou řadu složité součásti ze které použiji dva rozměry je zbytečné.
Spíše jsem myslel např. doplnit si hliníkové profily do OC aby je bylo možno využít v generátoru rámů nebo bezpečnostní šrouby které v OC nejsou, apod. Jinak web knihovny jsou dobré. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,299 sekund.