ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost strojírenství
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenojak optimalizovat autocad v kolektivu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Honzík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.zář.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
autoCAD LT 2012 CZ, CADCON
Stav: Offline
Bodů: 115
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: jak optimalizovat autocad v kolektivu
    Zasláno: 28.zář.2006 v 13:10
Po dnešním zjištení, že z kolegova autocadu nemohu tisknout, neb laické jeho nastavení je nedohledatelné a budu muset ke kazdemu vykresu behat po schodech jsem se odhodlal uklidit a usporadat Autocady u nás. Máme LT 2006 a server. Chtěl bych poradit:
Je možné ukládat CTB soubory,PC3 soubory, typy čar, šablony a pod na server, abybyli kazdemu pristupne? A hlavně aby se hned ukládali na určené místo, a aby je taky odtud autocad při načítání natahoval?
Máte nekdo vypracovaný model malé kanceláre do 10 lidí, který bych mohl použít? Nechci objevovat ameriku...
Díky

Upravil Honzík - 28.zář.2006 v 13:10
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2006 v 13:26
AD1)
Najrýchlejšie riešenie je použiť e-transmit.
AD2)
V druhej fáze si vypracujte hruby náčrt využívania CADov. V tretej fáze prejdite na optimálne riešenie.
Nevyhnete sa internému predpisu so zavedením proti podpisu. Ináč Vaša snaha bude márna.
AD3)
Samozrejme, že súbory tlače môžte mať uložené na serveri, len si musíte namapovať disk a nastaviť cestu v AutoCADe.
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Bodů: 571
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2006 v 20:19
Ano, řešení vše dát na Server je myslím dobré. Sám ho využívám i pro některé lispy a uživatelská rozšíření.

S těmi .CTB však opatrně. Pokud jejich množství naroste nad přijatelnou mez (myslím nad 100), v AutoCADu se zpomalí práce s tiskovými dialogy (nastavení tisku, rozvržení, apod.). ACAD z nějakého (pro mě) něpochopitelného důvodu asi sorturuje všechny .ctb v zadané cestě a pokud jich je moc, tak ho to velmi brzdí. Zda to je na Serveru nebo na lokálním disku je jedno.
Zpět nahoru
Honzík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.zář.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
autoCAD LT 2012 CZ, CADCON
Bodů: 115
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 08:28
Děkuji za rady. Jen poznámka k tomu E-transmitu - to je reseni, pokud posilam jinemu projektantovi výkres. Ne, pokud mi tri lidi pripraví 50 výkresů, a já je pak mám vytisknout, případně s nimi ještě pracovat.
Asi si to budu muset načtrtnout na papír a promyslet.
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1661:Jak v AutoCADu LT 2002 vykreslovat na větší formát než 1500x900mm?
Tip 12601:Ve Fusion 360 mi nejdou zapnout vržené stíny v zobrazení modelu.
Tip 7702:Nastavení délky AVI souboru procházky z Revitu.
Tip 10798:Jak vypnout mechanismus kaskádování licencí.
Tip 8022:Mobilní klient pro GIS server Autodesk.
Tip 4205:Optimalizace počtu vrcholů v křivkách s mnoha segmenty.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,314 sekund.