Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
romanik9 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.zář.2006 Používám: AutoCAD2007, Architectural Desktop 2006 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 28.zář.2006 v 14:07 |
Vedel by mi niekto poradiť ako si vytvoriť vlastné "Uživatelské rozměry papíru" ?
Používam ADT 2006 + Cadkon DT 2006. Po vybratí plotra *.pc3, klepnutí na Vlastnosti za zobrazí "Editor konfigurace plotru". V položke " Uživatelsky definované rozměry papíru a kalibrace" -> "Uživatelské rozměry papíru" sa ale neaktivuje tlačidlo Přidat... Aktívne sú len tlačidlá Import..., Uložit jako..., Výchozí. Vopred ďakujem za všetky námety. |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Zřejmě to nepodporuje váš driver (ovladač tiskárny) nebo nemáte dostatečná oprávnění.
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
U některých driverů jsem se setkal s tím, že tam sice je volba uživatelských rozměrů, ale nic se na ní nedá nastavovat. Ale dá se to nastavovat ve volbě uživatelské možnosti (nebo podobně). Bývá na to někdy i upozornění na dialogovém panelu.
Upravil Seiner - 02.říj.2006 v 07:17 |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
romanik9 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.zář.2006 Používám: AutoCAD2007, Architectural Desktop 2006 Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Mysleli ste tým "Uživatelské vlastnosti" tak ako je to na Vašom obrázku pod položkou "Grafika"?
V tomto dialógu sa môže meniť formát papiera zakaždým pre nový výkres. Ja som si chcel vytvoriť zoznam najčastejšie používaných formátov, a pri tlači jednoducho vybrať požadovaný rozmer bez opakovaného ručného zadávania dlžky a výšky. Napriek tomu ďakujem za ochotu. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Ano. To už je podle driveru. Já mám např. nastavení systémové tiskárny XEROX, kde se si mohu opravdu udělat jen 1 uživatelský formát. Naproti tomu nastavení systémové tiskárny Océ 9400 mne přes uživatelské vlastnosti dostane do dialogu, kde si moho přidávat více pojmenovaných uživatelských formátů.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Keď si nastavíte požadovaný rozmer a odkliknete to, pred návratom do AutoCADového print dialógu by sa Vás malo opýtať na uloženie zmien do stávajúceho, alebo vytvorenie nového. To keď si uložíte, tak by ste mali mať čo chcete. (Vychádzam z to ho čo Vám radí Seiner)
|
|
![]() |
|
![]() |
IMHO je to od obou dost střelba naslepo - pomohlo by, kdyby se vědělo, o jaká konkrétní plotter se jedná a jaký driver byl použit (HDI/systémová tiskárna).
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Plotter je HP 500, na druhú časť otázky neviem odpovedať. Tak dobre ako Vy sa v tom nevyznám.
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Zkoušel jste změnit stávající rozměry papíru? HP DesignJet nabízí 5 uživatelských formátů. Standardně mají nastavený formát A4, ale dají se libovolně předefinovat na jiný formát, ale pouze za předpokladu, že máte dostatečná práva (admin, poweruser apod.)
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Sice máme HP800, ale s 500 jsou velmi příbuzné.
Takže (pro driver 6.11):
- spustíte příkaz pro tisk
- v dialogu vyberete *.pc3 soubor, který se hodí, vpravo je tlačítko vlastnosti
- záložka nastavení zařízení a dokumentu -> volba Grafika -> Uživatelské vlastnosti -> tlačítko uživatelské vlastnosti
- nový dialog - shodný s "předvolby tisku"
- záložka "paper/quality" -> paper options -> tlačítko custom
zde doporučuji též zaškrtnout volby "small margins", "save roll paper", "autorotate"
- pod tlačítkem "custom" si můžete nastavit 5 velikostí papíru. Velmi doporučuji oddělit do různých pc3 souborů formáty "na šířku role" a "po délce role" (tj. delší, než je šířka role)
- OK -> OK -> OK a jste dotázán, zda to platí jen pro tento tisk, nebo zda to uložit pod názvem ... pro další použití (což je to, co potřebujete)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 13.čvc.2006 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Autodesk MAP 3D 2020 Stav: Offline Bodů: 240 |
![]() |
Kolega Mantlík to popsal přesně a podrobně. Děkuji, že potvrdil oněch 5 uživatelských formátů. I já patřím mezi uživatele o HP DJ 800.
|
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
|
![]() |
Zatiaľ ďakujem všetkým. Pomôže aj tých 5 formátov.
![]() |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Myslím, že už jsem to tu někde psal, ale mně díky zaškrtnutí "save roll paper" bohatě stačí těch 5 formátů "na šířku" a v druhém pc3 5 formátů "na délku" - vícv 95% případů nepotřebuji
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Mám HP 500 a platí to isté. Len tie formáty mám nastavené na väčší rozmer (aby sa tam zmestil výkres aký treba) a zachovaná je len šírka rolky. Ak si vypnete Autorotate, a necháte zapnuté Save roll mali by ste vystačiť s jediným prednastaveným formátom.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
S jediným asi ne
![]() |
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Rolku si dám akú potrebujem, zapnem si minimálne okraje a šetrenie papiera a ploter mi to umiestni do pravého dolného rohu. Mierka je akú si nastavím a on si predsa necheckuje akú širokú má rolku. Ide len o to, aby sa u zmestilo všetko čo potrebujem na papier.
|
|
![]() |
|
Honzík ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.zář.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: autoCAD LT 2012 CZ, CADCON Stav: Offline Bodů: 115 |
![]() |
Já mám HP 110 nr, a přes uživatelské vlastnosti si ukládám *.pc3 soubory s těmi 5 vlastními rozměry. Vypadávají ze mne hlavně formáty na výšku jedné A4, takže jsem koupil roli o šíři 297 a nemusím nic ořezávat. Pravda, má to nevýhodu, musí se vyměnovat role. Každopádně mě přijde, že těch pouhých 5 uživatelských rozměrů vymyslel nějaký ignorant, který plotter nikdy nepotřeboval v praxi. Hlavně že tak jseou velmi užitečné formáty B1-5 a pod
|
|
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON |
|
![]() |
|
artap ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ano je tam 5 uživatelských formátů, které si mohou libovolně měnit uživatelé s právy USER, pokud vám však správce IT ponechal práva ADMIN nebo jiná vyšší než USER, tak není problém si vytvořit třeba devadesát nových formátů.
![]() ![]() |
|
Petr Pátra
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.