ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoUživatelské rozměry papíru

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
romanik9 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.zář.2006
Používám:
AutoCAD2007, Architectural Desktop 2006
Stav: Offline
Bodů: 4
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uživatelské rozměry papíru
    Zasláno: 28.zář.2006 v 14:07
Vedel by mi niekto poradiť ako si vytvoriť vlastné "Uživatelské rozměry papíru" ?
Používam ADT 2006 + Cadkon DT 2006. Po vybratí plotra *.pc3, klepnutí na Vlastnosti za zobrazí "Editor konfigurace plotru". V položke " Uživatelsky definované rozměry papíru a kalibrace" -> "Uživatelské rozměry papíru" sa ale neaktivuje tlačidlo Přidat...  Aktívne sú len tlačidlá Import..., Uložit jako..., Výchozí.

Vopred ďakujem za všetky námety.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21899
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.říj.2006 v 19:12
Zřejmě to nepodporuje váš driver (ovladač tiskárny) nebo nemáte dostatečná oprávnění.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 07:16
U některých driverů jsem se setkal s tím, že tam sice je volba uživatelských rozměrů, ale nic se na ní nedá nastavovat. Ale dá se to nastavovat ve volbě uživatelské možnosti (nebo podobně). Bývá na to někdy i upozornění na dialogovém panelu.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20061002_071543_Plotter.JPG

Upravil Seiner - 02.říj.2006 v 07:17
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
romanik9 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 08:57
Mysleli ste tým "Uživatelské vlastnosti" tak ako je to na Vašom obrázku pod položkou "Grafika"?
V tomto dialógu sa môže meniť formát papiera zakaždým pre nový výkres. Ja som si chcel vytvoriť zoznam najčastejšie používaných formátov, a pri tlači jednoducho vybrať požadovaný rozmer bez opakovaného ručného zadávania dlžky a výšky.
Napriek tomu ďakujem za ochotu.
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:04
Ano. To už je podle driveru. Já mám např. nastavení systémové tiskárny XEROX, kde se si mohu opravdu udělat jen 1 uživatelský formát. Naproti tomu nastavení systémové tiskárny Océ 9400 mne přes uživatelské vlastnosti dostane do dialogu, kde si moho přidávat více pojmenovaných uživatelských formátů.
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:08
Keď si nastavíte požadovaný rozmer a odkliknete to, pred návratom do AutoCADového print dialógu by sa Vás malo opýtať na uloženie zmien do stávajúceho, alebo vytvorenie nového. To keď si uložíte, tak by ste mali mať čo chcete. (Vychádzam z to ho čo Vám radí Seiner)
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:12
IMHO je to od obou dost střelba naslepo - pomohlo by, kdyby se vědělo, o jaká konkrétní plotter se jedná a jaký driver byl použit (HDI/systémová tiskárna).
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
romanik9 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:17
Plotter je HP 500, na druhú časť otázky neviem odpovedať. Tak dobre ako Vy sa v tom nevyznám.
Zpět nahoru
artap Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 13.čvc.2006
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autodesk MAP 3D 2020
Bodů: 240
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:31
Zkoušel jste změnit stávající rozměry papíru? HP DesignJet nabízí 5 uživatelských formátů. Standardně mají nastavený formát A4, ale dají se libovolně předefinovat na jiný formát, ale pouze za předpokladu, že máte dostatečná práva (admin, poweruser apod.)
Petr Pátra

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:46
Sice máme HP800, ale s 500 jsou velmi příbuzné.
Takže (pro driver 6.11):
- spustíte příkaz pro tisk
- v dialogu vyberete *.pc3 soubor, který se hodí, vpravo je tlačítko vlastnosti
- záložka nastavení zařízení a dokumentu -> volba Grafika -> Uživatelské vlastnosti -> tlačítko uživatelské vlastnosti
- nový dialog - shodný s "předvolby tisku"
- záložka "paper/quality" -> paper options -> tlačítko custom
zde doporučuji též zaškrtnout volby "small margins", "save roll paper", "autorotate"
- pod tlačítkem "custom" si můžete nastavit 5 velikostí papíru. Velmi doporučuji oddělit do různých pc3 souborů formáty "na šířku role" a "po délce role" (tj. delší, než je šířka role)
- OK -> OK -> OK a jste dotázán, zda to platí jen pro tento tisk, nebo zda to uložit pod názvem ... pro další použití (což je to, co potřebujete)
J. Mantlík

Zpět nahoru
artap Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Autodesk MAP 3D 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 09:49
Kolega Mantlík to popsal přesně a podrobně. Děkuji, že potvrdil oněch 5 uživatelských formátů. I já patřím mezi uživatele o HP DJ 800.
Petr Pátra

Zpět nahoru
romanik9 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 10:03
Zatiaľ ďakujem všetkým. Pomôže aj tých 5 formátov. Tongue
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2574
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 10:23
Myslím, že už jsem to tu někde psal, ale mně díky zaškrtnutí "save roll paper" bohatě stačí těch 5 formátů "na šířku" a v druhém pc3 5 formátů "na délku" - vícv 95% případů nepotřebuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
AEC Collection
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 10:34
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Myslím, že už jsem to tu někde psal, ale mně díky zaškrtnutí "save roll paper" bohatě stačí těch 5 formátů "na šířku" a v druhém pc3 5 formátů "na délku" - vícv 95% případů nepotřebuji
Mám HP 500 a platí to isté. Len tie formáty mám nastavené na väčší rozmer (aby sa tam zmestil výkres aký treba) a zachovaná je len šírka rolky. Ak si vypnete Autorotate, a necháte zapnuté Save roll mali by ste vystačiť s jediným prednastaveným formátom.
Zpět nahoru
Radim Cech Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Autodesk Civil 2020
Bodů: 848
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2006 v 21:19
S jediným asi ne Smile Přece nebude tisknout nudli na široký papír. Já osobně mám tři formáty na šířku podle role-330,620,914 a délku 2000 s tím, že na tyto formáty se vždycky vejdu. S ohledem na plotter bych měl mít ještě 1067, ale na ten jsem zatím tisknul jednou a mezi tím jsem přeinstaloval PC, tak že jsem nastavení ztratil. Jinak delší výkresy je jednak problém ostříhat a pak na stavbě je taky nemají moc v lásce. A to nehovořím o úřednících, kteří se vyjadřují k PD. Když si představíte jejich kanceláře a v projektu necháte takový formát 10x3 A4, tak to se Vám poděkují
R.C.

OSTRAVA
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
AEC Collection
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2006 v 09:36
Rolku si dám akú potrebujem, zapnem si minimálne okraje a šetrenie papiera a ploter mi to umiestni do pravého dolného rohu. Mierka je akú si nastavím a on si predsa necheckuje akú širokú má rolku. Ide len o to, aby sa u zmestilo všetko čo potrebujem na papier.
Zpět nahoru
Honzík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.zář.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
autoCAD LT 2012 CZ, CADCON
Bodů: 115
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2006 v 09:53
Já mám HP 110 nr, a přes uživatelské vlastnosti si ukládám *.pc3 soubory s těmi 5 vlastními rozměry. Vypadávají ze mne hlavně formáty na výšku jedné A4, takže jsem koupil roli o šíři 297 a nemusím nic ořezávat. Pravda, má to nevýhodu, musí se vyměnovat role. Každopádně mě přijde, že těch pouhých 5 uživatelských rozměrů vymyslel nějaký ignorant, který plotter nikdy nepotřeboval v praxi. Hlavně že tak jseou velmi užitečné formáty B1-5 a pod
Honzík
LT 2012 CZ, CADCON
Zpět nahoru
artap Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Autodesk MAP 3D 2020
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2006 v 11:09
Ano je tam 5 uživatelských formátů, které si mohou libovolně měnit uživatelé s právy USER, pokud vám však správce IT ponechal práva ADMIN nebo jiná vyšší než USER, tak není problém si vytvořit třeba devadesát nových formátů. Otázkou zůstává proč nestačí vám oněch pět? Já ve skutečnosti pro tisk používám jen jeden formát, a to šíře role x 3500 mm a bohatě mi to tak stačí, ať už tisknu poštovní známku v měřítku 1:1 a nebo třeba ZMZ o 126 ha plochy v měřítku 1:1000. Další dva formáty papíru mám pro velké DWFka, abych zajistil vysokou kvalitu zobrazení a rozlišení. Takže závěrem mi vlastně stačí je 3 (slovy tři) formáty ke všeobecné spokojenosti
Petr Pátra

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7717:Uživatelský rozměr papíru pro export PDF z AutoCADu.
Tip 610:Jak používat uživatelské rozměry papíru při tisku na DesignJety?
Tip 473:Jak přidat uživatelský rozměr papíru do AutoCADu?
Tip 524:Proč není u mého konfigurovaného plotru vypsán rozměr papíru, který běžně používám?
Tip 1661:Jak v AutoCADu LT 2002 vykreslovat na větší formát než 1500x900mm?
Tip 9347:Jak přidat uživatelský rozměr papíru (formát) do AutoCADu? (zašedlé)

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,258 sekund.