Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
halussska ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() Zasláno: 09.říj.2006 v 14:22 |
Aby som to popísal: mám hotový výkres s kótami. Označím všetko a prekopírujem to na čistý výkres. a niektoré vertikálne kóty sa mi otočia(odzrkadlia) na opačnú stranu neviem si s tým poradiť. Aj v pôvodnom výkrese ak si ju cutnem a vložím v tom istom výkrese číslo na kóte sa mi odzrkadlí. blbne to len na vertikálnych kótach. Ide len o niektoré kóty. Ak si označím dve kóty, z ktorých jedná je tvrdohlava a druha nie, nemajú vo vlastnostiach žiadny problém. Má s tým niekto skúsenosti? čo mám s tým riešiť??
![]() |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Máte pravděpodobně ve výkresech nastaven odlišný souřadný system (USS).
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
nebo výkres nemá správný formát DWG
|
|
![]() |
|
halussska ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 10.čvc.2006 Lokalita: Slovensko Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() |
to je síce pekne. Ale čo mám s tým robiť?? To ste my nevysvetlili
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Zkontrolovat USS a jeho nastavení (osy x a y a jim odpovídající směry), pokud neodpovídají, apk je přensatvit a to vytvořením nového USS totožného s výkresem zdrojovým nebo USS požadovaným, ve kterém budete pracovat i nadále (Nástroje - Nový USS).
|
|
![]() |
|
![]() |
nie, nie ja mám kótu ktorŕ označim~CTRL+C~CTRL+V~číslo sa otočí ......(UCS mám stále nastavené na world,zaujímave že sa čísla otáčajú iba na niektorých kótach)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Rozumějte i globalní systém může být nastaven špatně co do pozice 0,0,0 a směru os. Jinak to otočení čísla (poopravení) lze docílit i pomocí nástroje, který je dostupný zde v downloadu nebo ve VIP sekci.
|
|
![]() |
|
Neuthron ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 19.kvě.2006 Stav: Offline Bodů: 18 |
![]() |
Musis pretahnout nejdřív objekt a potom až koty pak se ti nebudou plasit koty nebo dalsi zpusob ale dost špatnej je rozlozit koty
|
|
AutoCAD 2005
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Aj-jaj-jaaj, tak to bych nedělal...
![]() Jinak platí též, že kóty by se neměly kopírovat, nýbrž objekty okótovat vždy samostatně (nejlépe až v hotovém rozvržení ![]() Upravil Ferdinand - 10.říj.2006 v 19:10 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,152 sekund.