ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum Najít  Události Události  Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoDesign asistant

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Pavel Žáček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012
Stav: Offline
Bodů: 446
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Design asistant
    Zasláno: 14.led.2005 v 07:48
Používám Inventor 7. Po instalaci na nový počítač mi zmizela možnost otevření součásti přímo z design asistantu. Položka "otevřít" je v menu vyšedlá. Dříve (na starém počítači) mi tato možnost fungovala. S oblibou jsem ji používal tak, že jsem si z výkresu otevřel design asistant a z něho pak součást, kterou jsem potřeboval změnit. Teď mi tato možnost chybí. Prosím poraďte, co nastavit, aby se zase tato funkce zpřístupnila.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Jan Liska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor,Producstream
Bodů: 65
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2005 v 08:37

Dobrý den,

jakou verzi DA používáte (číslo verze zjistíte v dialogu o aplikaci), popř. jakým způsobem jste aplikaci instaloval? V novejších verzích Inventoru je možnost otevření souborů sestav/součástí přímo z browseru nebo výběrem pohledu. Pokud spustíte DA z Inventoru, tak není volba Otevřít (Open) dostupná. Pokud aplikaci spustíte samostatně (např. z průzkumníka Windows) je volba dostupná (popisovaný stav jsem testovat na R9, R10 beta).

S pozdravem

Jan Liška
Autodesk Consulting
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2005 v 09:10
Používám build 284c. Instaloval jsem ho při instalaci AIS7. Když ho otevřu samostatně nebo z inventoru, chová se stejně. Když kliknu pravým tlačítkem na soubor součásti, objeví se menu, kde je položka "otevřít", "tisk", "zobrazit" a "pack and go" zašedlá. Přístupná je položka "iVlatnosti", "kopírovat vlastnosti návrhu" a "design asistant". Dříve jsem položku !otevřít" měl přístupnou, ostaní si přesně nevybavuji. Rozdíl je v tom, že na staríém počítači jsem měl win2000, na novém mám winXP - jestli to může mít nějaký vliv.
Pavel Žáček
Zpět nahoru
Jan Liska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor,Producstream
Bodů: 65
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2005 v 09:42

Položky pro práci se soubory nejsou standardně dostupné, pokud 1) spustíte DA z Inventoru, 2) je stejná sestava/soubor již v Inventoru otevřený. Operační systém Windows XP Pro patří mezi podporované operační systémy.

Pokud i přesto DA nefunguje jak by měl, zkuste restartovat počítač a spustit DA bez spuštění Inventoru.

Jan Liška
Autodesk Consulting
Zpět nahoru
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.led.2005 v 09:56
U mě je položka "otevřít" nepřístupná i tehdy, když spustím DA z průzkumníku nebo samostatně ikonou. Přitom nemám otevřený inventor, takže nemůe být stejná souást otevřená jinak. Restart počítače s tím nic neudělá.
Pavel Žáček
Zpět nahoru

Sdílet na: Digg it! Del.icio.us Twitter Google záložka Linkuj Vybrali.sme

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,680 sekund.